DSD Europe voegt IT-beheeroplossing van RG System toe aan portfolio

DSD Europe breidt zijn cloud services aanbod uit met de IT-beheeroplossing van RG System. Een all-in-one oplossing die drie essentiële modules voor IT-beheer samenbrengt: Remote Monitoring & Management, Data Backup & Restore en Endpoint Security, waarmee IT-dienstverleners de IT-infrastructuur van hun klanten kunnen beheren met één enkele besturingsoplossing.

Systemen, apparaten en applicaties spelen een steeds belangrijkere rol voor de bedrijfscontinuïteit, IT-infrastructuren worden complexer en de hoeveelheid digitale data groeit. Ontwikkelingen waardoor het belang van een overzichtelijk IT-beheerplatform en goede beveiliging van IT-infrastructuren steeds belangrijker wordt.

Met RG System beheert en beschermt de reseller de complete IT-infrastructuur van een bedrijf met één gebruiksvriendelijk en overzichtelijk dashboard. Het multi-tenant dashboard is te bereiken via de webbrowser en geeft real time notificaties, data en instellingen, zodat alle IT-infrastructuren op aftand kunnen worden gemonitord en beheerd.

“RG System onderscheidt zich als IT-beheeroplossing door meer dan 300 plug-ins, voor bijvoorbeeld Acronis, Kaspersky en Bitdefender, kosteloos beschikbaar te stellen. Met deze plug-ins kun je gebruik blijven maken van je vertrouwde security- en backup-oplossingen en deze monitoren en beheren met de centrale besturingsoplossing van RG System. Zo behoud je dus de band met je lokale vendor voor bijvoorbeeld support en salesondersteuning,” aldus Stan Laurijssen, Team Lead Cloud Services bij DSD Europe.

“Met deze nieuwe IT-beheeroplossing kunnen onze partners zich onderscheiden met een service van hoge toegevoegde waarde. Een service waarmee zij het volledige proces van beheer en beveiliging van de IT-infrastructuur van hun klanten kunnen faciliteren,” vult Laurijssen aan.

“Het partnerschap met DSD Europe biedt voor RG System een geweldige kans om te groeien in de EMEA-regio – een van onze doelen voor 2020,” aldus Grégory Cladera, CEO van RG System uit. “We zijn ervan overtuigd dat de toevoeging van ons gecentraliseerde IT-beheerplatform veel waarde toevoegt aan het serviceportfolio van DSD-partners. Een oplossing waarmee zij de eindklant beter kunnen bedienen, door hun infrastructuur efficiënter te beheren. Kortom, een veelbelovende samenwerking!”.

RG System is de tweede monitoring oplossing binnen het cloud services portfolio van DSD. In 2019 werd dit portfolio, dat momenteel 18 merken telt, al uitgebreid met een tiental merken en verwacht wordt dat ook dit jaar het aanbod cloud services in de breedte gaat toenemen.

Meer informatie: www.dsdeurope.com