Exertis Hammer voegt beveiliging en draadloos toe aan VAD-portfolio

Als onderdeel van zijn voortdurende uitbreiding, heeft distributeur Exertis Hammer beveiliging en draadloos toegevoegd aan het leveringsprogramma.

Deze toevoeging is de laatste in een reeks van ontwikkelingen, waarbij Exertis Hammer in het komende jaar zijn aanbod en geografische dekking wil uitbreiden. Algemeen directeur James Ward: “We zullen ons portfolio blijven uitbreiden via distributieovereenkomsten met nieuwe leveranciers. Daarnaast gaan we nog meer Exertis Hammer-kantoren openen in heel Europa. Ieder kantoor krijgt een eigen, lokale uitstraling.”

De verwachting is dat binnen een paar jaar het overgrote deel van de inkomsten van Exertis Hammer van buiten het VK zal komen, aldus Ward.

Geografische spreiding

Exertis Hammer beschikt momenteel over kantoren in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden (ten dienste van de Nordics), Nederland en Spanje. Laatstgenoemde locatie is in juni is geopend om Spanje en Portugal te ondersteunen. Ward: “Dit is slechts het begin van onze Europese groei.”

De divisie beveiliging en draadloos, waar ongeveer 40 verkoop-, support- en technische experts in zijn ondergebracht, is op zich niet nieuw; deze is namelijk al een vast onderdeel van de activiteiten van Exertis in het Verenigd Koninkrijk. De beslissing om deze afdeling onder te brengen in Exertis Hammer was echter wel nieuw. De achterliggende gedachte hierbij is om sneller te kunnen reageren binnen een snel veranderende sector. “De divisie is groot en heeft veel te bieden. We stellen de divisie onder auspiciënvan Exertis Hammer, om het de flexibiliteit te geven die nodig is om op veranderingen in te kunnen spelen,” aldus Ward.

Beveiliging al lang in de planning

Het opnemen van een beveiligingsaanbod in het Exertis Hammer-portefeuille stond al enige tijd op de planning. In 2016, toen Exertis, de technologieafdeling van DCC Hammer overnam, was het al de bedoeling om Exertis Hammer als zelfstandige onderneming te laten opereren. James Ward: “Het toevoegen van beveiliging was iets dat we ruim voordat we door Exertis werden overgenomen al van plan waren te doen. Nu kunnen we dit echter met de steun van een grotere organisatie realiseren.”

Bestaande klanten van Exertis’ divisie beveiliging en draadloos zullen profijt hebben van de bijkomende voordelen, zij verkrijgen namelijk toegang tot het bredere Hammer-portfolio met server-, netwerk- en opslagoplossingen. Daarnaast hebben huidige Exertis Hammer-klanten vanaf nu de beschikking over een portfolio aan beveiligings- en draadloze producten van vendoren als SonicWALL, Kemp, ESET en Ventev, aangevuld met andere merken met een specifiekere geografische dekking.

Het grootste deel van het verkoop-, inkoop- en ondersteuningspersoneel zal op hun bestaande locaties; het gespecialiseerde draadloos-team is overgeplaatst naar het hoofdkantoor van Exertis Hammer in Basingstoke.

Meer informatie: www.exertishammer.com