DCC breidt portfolio uit met overname Stampede en Kondor

Kort na de benoeming van Tim Griffin als divisiemanager bij DCC en Managing Director van de Exertis Group heeft het bedrijf een tweetal overnames bekend gemaakt om het portfolio uit te breiden in de AV-markt.

Zo heeft DCC Stampede ingelijfd, een AV distributiespecialist die actief is in de VS, Europa en Australië. Ook heeft het Kondor overgenomen, specialist op het gebied van mobiele accessoires met een jaaromzet van 110 miljoen Britse ponden.

De overname van Stampede heeft DCC toegang tot een van de grotere Pro-AV distributeurs, maar ook tot dochterbedrijf Just Lamps, dat een wereldspeler is op het gebied van vervangingslampen voor projectoren. Via Kondor kan het bedrijf ook relaties aanknopen met diverse channelpartijen, waaronder retail en etail.

“De acquisitie van Stampede betekent een nieuw merk in ons portfolio die de merkpositie van Exertis in Europa versterkt,” aldus Griffin.
“De combinatie van Stampede’s expertise in value added distributie en onze resources gaat zorgen voor een nieuwe golf aan mogelijkheden voor onze partners in de professionele AV-wereld. Met een aanwezigheid in Noord-Amerika hebben we een strategisch uitgangspunt om wereldwijd te profiteren van onze overnames,” zo voegde hij eraan toe. “En de overname van Kondor versterkt de servicepropositie van DCC Technology en haar martkpositie, waar Kondor inmiddels is uitgegroeid tot een van de toonaangevende service providers voor het Europese resellerkanaal.”

Bron: Microscope.uk