Copaco breidt 2tCloud portfolio uit met Awingu-as-a-Service

Copaco heeft als eerste distributeur Awingu-as-a-Service toegevoegd aan het 2tCloud portfolio. Awingu is een complete via het internet toegankelijke online werkplek. Het is een snel inzetbaar en goedkoper alternatief voor veelal duurdere klassieke virtual desktop oplossingen. Dit maakt het geschikt voor organisaties van elke grootte.

Awingu as-a-Service is een gebruiksklare, veilige, complete online werkplek die gebruikers alles biedt wat nodig is om altijd en overal, waar men toegang heeft tot het internet, te kunnen werken. Het is eenvoudig in gebruik en in beheer en zorgt dat men maximale controle heeft over de toegang tot applicaties en centraal opgeslagen data. Configuratie op het device is niet nodig en er hoeft geen client software te worden geïnstalleerd. Dit maakt uitrol en beheer zeer eenvoudig. Ook bespaart men tot wel 80 procent op de kosten voor onderhoud, beheer en support ten opzichte van klassieke virtual desktop oplossingen.

Veilige en gecontroleerde toegang
Via single-sign-on heeft men niet alleen toegang tot public cloud diensten als Microsoft Office365 en OneDrive, maar heeft men via de ingebouwde Awingu HTML5 Gateway ook toegang tot bestaande on-premises Windows applicaties. Multi-factor authenticatie en one-time password zorgen voor een veilige en gecontroleerde toegang.

Awingu is vorig jaar nog door Gartner uitgeroepen tot “Cool Vendor in Unified Workspaces”. Awingu-as-a-Service wordt gehost in de 2tCloud datacenters en is per direct beschikbaar via het 2tCloud platform. Daarbij ondersteunt Copaco haar partners met trainingen en support.

“De toevoeging van Awingu betekent een uitbreiding op ons Workspace-as-a-Service aanbod waarmee wij oplossingen bieden voor verschillende type gebruikers en omgevingen,”aldus Business Development Director Harold Bax. “Met Awingu-as-a-Service kunnen onze partners een veilige, betaalbare online werkplek leveren tegen een vast maandelijks bedrag. Omdat het as-a-service wordt geleverd is het snel inzetbaar en vooral ook betaalbaar voor kleine en middelgrote bedrijven”.

“We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Copaco,” voegt CEO Walter van Uytven van Awingu daaraan toe. “Niet alleen is Copaco één van de referentie Value distributeurs op de lokale markt, het biedt ook een unieke ‘Workplace-as-a-service’ vanuit de cloud aan gebaseerd op Awingu.”

Meer informatie: www.copaco.com