Arrow Electronics versterkt security portfolio in EMEA met Tenable

Arrow Electronics heeft een overeenkomst gesloten met het cybersecurity-bedrijf Tenable. Arrow gaat de producten van het bedrijf distribueren in de EMEA-regio.

Tenable lanceerde in 2017 Tenable.io: het eerste zogeheten ‘cyber exposure’-platform dat inzicht biedt in cyberrisico’s van alle digitale bedrijfsmiddelen op elke platform, inclusief publieke cloud-omgevingen. Daarnaast levert het speciaal ontwikkelde toepassingen voor kwetsbaarheidsmanagement, containerbeveiliging en het scannen van webapplicaties. Tenable heeft de vulnerability assessment-markt gedefinieerd met de ontwikkeling van Nessus, de meest gebruikte oplossing op dit wereld op dit gebied. Het bedrijf heeft grote expertise in digitale assets, netwerken en kwetsbaarheden, en gebruikt deze om innovatieve cyberbeveiligingsoplossingen te bouwen. Deze stellen organisaties wereldwijd in staat om hun beveiligingsrisico’s over de gehele moderne cyberfrontlinie te meten en te beheren.

Arrow biedt het IT-kanaal technologie, beveiligingskennis en -informatie over bedreigingen, en aanvullende diensten op het gebied van beveiliging. Dat doen ze op basis van een ongeëvenaard beveiligingsportfolio met zowel oplossingen van marktleiders als die van nieuwe innovatieve leveranciers. Arrow’s speciale security business-teams, bestaande uit sales, pre-sales, technici en marketingspecialisten, houden rekening met zowel de behoeften als perspectieven van kanaal- en eindgebruikersklanten.

“Nieuw aangesloten architecturen en technologieën gebaseerd op cloud en IoT zorgen voor een overvloed aan nieuwe beveiligingsrisico’s voor organisaties,” vertelt Bart van Rheenen, Managing Director Benelux van Arrow. “Tenable is een geweldige voorbeeld van een nieuwe, disruptieve speler in het security-veld die de uitdagingen van onze nieuwe, ‘connected’ wereld aangaat met een innovatieve, geavanceerde benadering, gebaseerd op zichtbaarheid en inzicht.”

David Cummins, de vice president EMEA sales van Tenable, licht toe: “Digitale transformatie heeft nieuwe technologieën, zoals cloud, IoT, containers en webapps, naar moderne computeromgevingen gebracht die de efficiëntie en wendbaarheid verbeteren,” zegt . “Maar deze technologieën vergroten ook de ‘attack surface’ en introduceren dagelijks nieuwe cyberrisico’s. Door onze samenwerking met Arrow zijn we in staat om innovatieve oplossingen voor het beheersen van cyberrisico’s te leveren aan onze gemeenschappelijke klanten in EMEA.”

Meer informatie: www.arrow.com