Arista voegt ondersteuning SONiC toe aan switches

Arista Networks gaat switches voor het open source besturingsysteem SONiC, op de markt brengen. Via een nieuwe Arista SAI (Switch Abstraction Interface) krijgen klanten volgens de leverancier de flexibiliteit om SONiC-software te installeren op hun switchplatformen. Zo kunnen zij alle voordelen van open source software combineren met het Arista EOS voor netwerken met een hoge beschikbaarheid en prestaties.

Met SONiC kunnen gebruikers van grote netwerkomgevingen een consistente infrastructuur bouwen met een variatie aan hardwareplatformen. Dit biedt meer personalisatie voor beheerders, die ook nieuwe technologie voor cloudnetwerken sneller kunnen implementeren, aldus Arista.

Arista SAI

Met een nieuwe SAI-laag is SONiC te installeren op Arista-switches. Het open source besturingssysteem SONiC, dat staat voor Software for Open Networking in the Cloud, werkt op verschillende hardwareplatformen en is oorspronkelijk door Microsoft ontwikkeld voor Azure.

Arista SAI biedt standaardisatie op open-source software voor consistentie binnen hun hele infrastructuur en daarbij te profiteren van alle voordelen die Arista-platformen bieden. De Arista SAI combineert netwerksoftware met moderne streamingtelemetrie, troubleshootingtools en de technische support voor geïntegreerde hard- en software van Arista

Arista switches met SONiC-ondersteuning worden geleverd als een besturingssysteem in aanvulling op het standaard meegeleverde EOS. Klanten kunnen zo kiezen tussen Arista EOS en Arista SAI met SONiC. Arista-platform met een SAI zijn volgens de vendor eenvoudig te migreren naar EOS, indien klanten willen doorgroeien naar de uitgebreidere EOS-software met meer netwerkrollen. Het open source SONiC-besturingssysteem is momenteel beschikbaar voor een selecte groep klanten. In de tweede helft van 2020 wordt Arista’s SAI toegevoegd aan de 7050X en 7060X switchplatformen.

Samenwerking

“Dit nieuwe initiatief is een volgende stap in de lange termijn samenwerking tussen Arista en Microsoft tijdens onze gezamenlijke reis naar cloud networking”, zegt Dave Maltz, Distinguished Engineer van Microsoft. “Deze uitbreiding van de SONiC-ondersteuning maakt het voor onze klanten mogelijk de voordelen van Arista’s uitgebreide portfolio met een hoge kwaliteit systeemontwerp en wereldwijde ondersteuning te gebruiken voor een bredere adoptie van cloud networking.”

“Arista heeft al een rijke historie in het ondersteunen van open networking en bijdragen aan SONiC”, zegt Anshul Sadana, Chief Operating Officer van Arista Networks. “Arista-switches met ondersteuning voor SONiC maakt de keuze voor open-source software beter toegankelijk voor bedrijven en hun datacenters. Wij helpen klanten bij het realiseren van cloudtransformaties op basis van flexibiliteit, automatisering en moderne analyses, ondersteund door onze wereldwijde engineering en technische support.”