Microsoft verbetert Dedicated Host en cloud backups

Microsoft heeft zijn Azure Dedicated Host van updates voorzien waardoor het reserveren van compute instances goedkoper worden. Ook introduceert Microsoft incrementele backups in Azure Managed Disks.

Azure Dedicated Host

Azure Dedicated Host is een dienst waarmee cloudbeheerders hun eigen server kunnen opzetten voor hun Azure-gebaseerde virtuele machines. Deze fysieke server wordt niet gedeeld met andere partijen. Dat geeft ze meer controle over hoe zulke diensten draaien, en biedt ook een uitkomst voor organisaties die vanwege de regelgeving meer inzicht moeten hebben in het onderliggende platform.

Azure Managed Disks is de cloud-storagedienst van Microsoft. Deze laat nu ook incrementele backups toe. Zo kunnen dienstverleners om oplossingen te ontwikkelen voor backup en disaster recovery voor Managed Disks.