CloudLand voegt Wasabi toe aan portfolio

CloudLand kondigt een partnerschap aan met Wasabi, een leverancier van ‘Hot Cloud Storage’ voor MSP’s in de Benelux.

Wasabi Hot Cloud Storage zet zichzelf in de markt als betaalbare en snelle alternatief van grote leveranciers van cloud object storage. Wasabi integreerde eerder al met Altaro VM Backup, dat in Nederland ook door CloudLand in de markt wordt gezet.

Wasabi biedt gebruikers volgens de distributeur een zeer kosteneffectieve toevoeging op deze robuuste multi-tenant cloud back-up oplossing voor Hyper-V- en VMware-omgevingen. “Met deze combinatie van Altaro en Wasabi kunnen organisaties hun storage kosten aanzienlijk drukken terwijl ze de voordelen van solide data bescherming en bedrijfscontinuïteit genieten”, aldus de aankonsiging. “Wasabi is ook te gebruiken in talloze andere situaties en daarmee staan organisaties nooit meer voor de moeilijke keuze of, waar en hoe zij hun data moet opslaan. Een bijkomend voordeel voor MSP’s is de mogelijkheid om Wasabi Reserved Capacity Storage (RCS) af te nemen via CloudLand. Met RCS kunnen MSP’s cloudopslag kopen in stappen van 1, 3 of 5 jaar en hogere kortingen krijgen voor zowel de duur als de opslagcapaciteit.”

Opslag in eigen land

Wasabi wordt geïmplementeerd in volledig veilige en redundante datacenters die zijn gecertificeerd voor SOC-2, ISO 27001 en PCI-DSS. Bovendien hebben Wasabi-gebruikers controle over waar hun data wordt opgeslagen. Wasabi heeft onder meer een datacenter op Science Park Amsterdam.

“De nieuwe samenwerking met CloudLand is zinvol vanwege de unieke waarde die zij bieden aan Managed Service Providers en resellers”, zegt Richard Czech, Director EMEA Sales. “CloudLand brengt kennis en ervaring van de markt en een loyaliteitssysteem voor MSP’s. Door de samenwerking met CloudLand zullen we in heel Europa snel blijven groeien en schalen.”

“Wasabi Hot Cloud Storage is wederom een perfecte toevoeging aan ons portfolio”, aldus Lex Fabistas, Managing Director bij CloudLand. “De laagdrempelige opslag is precies waar onze partners en hun klanten naar op zoek zijn. Door de lage en, nog belangrijker, voorspelbare kosten is Wasabi geschikt voor iedere organisatie, ongeacht de omvang of branche. Door de naadloze integratie tussen Wasabi en Altaro, is CloudLand de logische keuze voor iedere MSP”, besluit hij.