Schneider Electric brengt koeloplossing voor edge computing

Schneider Electric introduceert de naar eigen zeggen eerste datacenter-koeloplossing die gemonteerd kan worden in een IT-rack.

Uniflair

De Uniflair Rack Mounted Cooling 3.5kW, DX-oplossing is volgens de leverancier het antwoord op de toenemende vraag naar rack-monteerbare koeling voor micro-datacenters en edge computing-omgevingen met beperkte ruimte. De koeloplossing is integreerbaar in het EcoStruxure-platform. Daardoor is de status wereldwijd zichtbaar is met de datacentermanagement (DCIM)-software.


Volgens Schneider Electric biedt de Uniflair Rack Mounted Cooling 3.5kW DX vooral vereenvoudiging, flexibiliteit en lagere onderhoudskosten.

“Onze nieuwe rack-monteerbare koeloplossing is vendor-neutraal en heeft de juiste maat voor geavanceerde micro-datacenters waardoor het uitstekend geschikt is voor de koeling van hedendaagse kritieke edge-technologie”, zegt Maurizio Frizziero, directeur Cooling bij Schneider Electric. “Het biedt meer koeling terwijl het minder ruimte inneemt en vereenvoudigt beheer en onderhoud, waardoor de oplossing ideaal is voor sectoren zoals retail, banken, gezondheidszorg, lichte maakindustrie en het onderwijs.”

De oplossing is vanaf nu wereldwijd beschikbaar. Bekijk hier meer informatie.