‘Afgelaste events kosten techbranche al 1 miljard dollar’

COVID-19 heeft al voor bijna een miljard dollar aan schade opgeleverd in de markt voor techevents. Dat heeft PredictHQ berekend op basis van de mediaan van de delgatiekosten die de komende maanden op de agenda stonden.

De precieze kosten zullen vanwege de financiële gevoeligheid waarschijnlijk niet openbaar worden gemaakt.

Conservatieve schatting

“De voetafdruk van techconferenties is groot”, zegt Campbell Brown, CEO en oprichter van PredictHQ. “Volgens Oxford Economics genereren conferenties alleen al jaarlijks 1,07 biljoen dollar in direct uitgaven. Om de voetafdruk in te schatten, kijken we naar het mediaan van de fundamentele kosten. Zelfs in onze conservatieve inschatting zijn de directe kosten opgelopen door afgelasting van events door het coronavirus enorm en lopen deze alleen maar op.”

Volgens de formule zorgde de afgelasting van MWC voor een schade van 480 miljoen dollar, met onder meer vliegtickets, hotelkamers, transport en dineerkosten voor alle bezoekers meegerekend.

Events gaan massaal niet door. Onder meer Red Hat Summit 2020, dat eind april in San Francisco had moeten plaatsvinden en AWS Summit 2020 begin april in Mumbai zijn recent aan dat lijstje toegevoegd. Dichter bij Nederland kon CloudFest in Rust niet doorgaan.