Nutanix ondersteunt integraties met Inforblox Core DDI en Cloud Platform

Infoblox en Nutanix gaan hun met elkaar geïntegreerde oplossingen officieel ondersteunen. Infoblox Core DDI en Cloud Platform, beide onderdeel van het Nutanix Elevate programma, hebben het certificaat Nutanix Ready ontvangen.

Infoblox ondersteunt zijn klanten nu nog met de integratie van Nutanix en de Infoblox NIOS DNS, DHCP en IPAM/DDI-oplossingen. Het partnerschap omvat officiële ondersteuning voor virtuele NIOS-applicaties die draaien op Nutanix Acropolis Hypervisor (AHV) en een officiële Nutanix Calm ondersteuning voor een gestructureerde DNS/IPAM-workflow. NIOS is nu de enige DDI-oplossing die draait op en ondersteuning biedt voor geautomatiseerde verwerking van taken op Nutanix HCA.

Adresallocatie

De NIOS-integratie met Nutanix automatiseert IP-adresallocatie en DNS-updates tijdens de in- en uitschakeling van virtuele machines. Hiermee wordt langdurige en handmatige workload provisioning voorkomen. Omdat het proces volledig in de Nutanix-omgeving draait wordt ook het beheer van infrastructuur versimpeld.

“We zijn ontzettend blij met deze nieuwe Nutanix-integratie,” zegt Martin van Son, Networking, Security en Automation Consultant bij Infoblox. “Het geeft onze klanten de voordelen van de geautomatiseerde uitrol van DDI-netwerkdiensten en workload orchestration én de eenvoud en veiligheid die het resultaat is van een hypergeconvergeerde infrastructuur.

“Aangezien IT-processen steeds meer geautomatiseerd worden, is het onze missie om IT-professionals de tools te geven die ze nodig hebben om hun netwerken efficiënter, veiliger en betrouwbaarder te beheren,” zegt Prasad Athawale, Senior Director Strategic Alliances and Partnerships bij Nutanix. “We kijken uit naar de samenwerking met Infoblox om geautomatiseerde workload orchestration mogelijk te maken op ons platform.”