‘Meer dan duizend verbeteringen’ in Red Hat Openstack 16

Red Hat heeft OpenStack Platform 16 geïntroduceerd. Deze meest recente versie van de IaaS-oplossing brengt volgens de leverancier meer dan duizend nieuwe verbeteringen en functies.

De oplossing is gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux 8 legt volgens Red Hat de basis voor bijna elke bedrijfs- en telcoworkload, , van programmeerbare IaaS voor hybride clouds, developer-clouds tot cloud-native applicaties, zoals network function virtualisation (NFV), edge computing, artificial intelligence (AI) en machine learning (ML). Het platform combineert de OpenStack community-releases van ‘Rocky’, ‘Stein’ en ‘Train’ met onderdelen van Red Hat OpenStack Platform versies 14 en 15. Het platform is modulair van opzet.

Licenties tot 5 jaar

Volgens Red Hat helpt het vernieuwde platform organisaties te standaardiseren. Ze kunnen tot vijf jaar lang één versie van het platform blijven gebruiken. Met deze levensduur van OpenStack Platform hebben klanten sneller dan ooit tevoren toegang tot nieuwe functies, en hoeven ze niet meer te wachten op complete upgrades van het platform, aldus de leverancier.

“Met Red Hat OpenStack Platform 16 kunnen we de innovatiesnelheid beter afstemmen op het vermogen en de wens van IT-organisaties om nieuwe releases te gebruiken en te implementeren”, zegt Joe Fernandes, vice-president, Products, Cloud Platforms bij Red Hat. “ Bedrijven kunnen bovendien profiteren van een meer continue stroom van nieuwe functies zoals edge computing en NFV, zonder dat er een nieuwe versie van het platform nodig is. Organisaties kunnen hierdoor innoveren op de snelheid en de schaal die het beste past bij hun activiteiten.”

Red Hat OpenStack Platform 16 is vanaf vandaag beschikbaar voor klanten met actieve abonnementen voor het Red Hat OpenStack Platform via het Red Hat Customer Portal.