vBoxx kiest voor maincubes voor infrastructuur LeitzCloud

De Nederlandse hoster vBoxx gaat zijn Duitse klant LeitzCloud hosten vanuit maincubes. Zo kunnen vBoxx en LeitzCloud hun netwerk uitbreiden. Daarnaast krijgen gebruikers van het secureexchange-platform direct toegang tot de infrastructuur van LeitzCloud in de datacenters van maincubes in Frankfurt en Amsterdam.

Cloudstorage

“Onze klant LeitzCloud biedt veilige en betrouwbare cloud-storageoplossingen voor zowel het MKB als enterprises. Hun diensten vereenvoudigen IT-infrastructuur en verbeteren de samenwerking tussen collega’s, partners en klanten,” zegt Valentijn Koppenaal, oprichter en CEO bij vBoxx. “De keuze voor maincubes is gebaseerd op vier selectiecriteria. Ten eerste wilden we een partner die fysiek gevestigd is in Duitsland en voldoet aan de strenge Duitse normen voor dataverwerking. Daarnaast zochten we een colocatieleverancier die gespecialiseerd is in beveiliging en betrouwbaarheid. Ten vierde wilden we samenwerken met een bedrijf dat investeert in innovatie en duurzaamheid, en die ons enthousiasme deelt voor de kansen en uitdagingen van de 21e eeuw. maincubes voldoet ruimschoots aan deze criteria, waardoor we vol vertrouwen gebruikmaken van hun ISO-gecertificeerde datacenters.”

Antje Tauchmann, Marketing Manager bij maincubes: “Onze bedrijven vullen elkaar perfect aan. vBoxx krijgt toegang tot onze schaalbare infrastructuur met hoge beschikbaarheid. Bovendien heeft maincubes onlangs succesvol de ISAE 3402 Type 1-hercertificering doorlopen, waardoor vBoxx ervan verzekerd is dat onze diensten aan de hoogste internationale beveiligingsstandaarden voldoen. Daarnaast krijgen klanten van maincubes toegang tot de uitgebreide en zeer flexibele LeitzCloud-diensten. Dit is mogelijk via het secureexchange-platform, waardoor onze klanten LeitzCloud kunnen gebruiken zonder aanvullende complexe netwerkstructuren te hoeven beheren. maincubes is zeer betrokken bij verscheidene projecten en activiteiten op het gebied van IoT en smart mobiliteit, dus we zijn verheugd en verzekerd dat we met vBoxx een mooie toekomst in het vooruitzicht hebben.”