Fundaments behaalt groene certificering

De Enschedese clouddienstverlener Fundaments heeft certificering behaald voor ISO 14001, een standaard voor milieumanagement door bedrijven. Het beschrijft de processen voor risicobeheersing en -voorkoming ten opzichte van de ecologische voetafdruk.

De audit is uitgevoerd door BSI Group tijdens de laatste twee maanden van 2019. “Deze certificering helpt ons bij het optimaal inrichten van onze Cloud-omgevingen en ons kantoor”, zegt Colin Keizers, Security Officer en milieufunctionaris bij Fundaments. “We kiezen bijvoorbeeld specifiek voor ISO 14001 of gelijkwaardig gecertificeerde datacenters, stimuleren het gebruik van al dan niet elektrische fietsen onder ons personeel en maken het mogelijk om elektrische auto’s op te laden middels laadpalen op de parkeerplaats. Daarnaast stellen we strengere eisen aan onze leveranciers op het gebied van milieu en nemen we proactief milieuvriendelijke maatregelen. Zo hebben we in kaart gebracht welke onderhoudsregimes van toepassing zijn op alle apparatuur in ons kantoor, zoals airco’s en elektrische laadpalen en hebben we in samenwerking met BSI strengere eisen op het gebied van milieu geformuleerd voor onze leveranciers.”

Verplichtingen

De organisatie is met de certificering in de hand dusdanig ingericht dat er zo milieuvriendelijk mogelijk gewerkt wordt door het personeel. Er zijn volgens Fundaments maatregelen genomen om niet alleen te zorgen voor duurzame, milieuvriendelijke apparatuur waarbij de nieuwste technieken en methodes worden gebruikt om onder andere energie te besparen, maar ook om het pand van Fundaments te verduurzamen. Het volledige dak van het monumentale kantoorpand is vernieuwd en de muren en ramen zijn opnieuw geïsoleerd. Door de ISO 14001-certificering verplicht Fundaments zich om continu te verbeteren en te investeren in duurzame, milieuvriendelijke apparatuur en datacentra.