CenturyLink neemt intrek bij maincubes

CenturyLink heeft het maincubes FRA01-datacenter in aangesloten op zijn internationale backbone. De klanten van maincubes hebben nu toegang tot CenturyLink’s wereldwijde bedrijfsnetwerk met een totale routelengte van 450.000 mijl en connectiviteit, cloud, security, voice en managed services.

Adaptieve netwerken

De samenwerking met CenturyLink stelt colocatie klanten in het FRA01 datacenter in staat om hun systemen dynamisch en zeer veilig – met bandbreedtes tot enkele malen 100 Gbps – aan te sluiten op een van ‘s werelds krachtigste backbones. CenturyLink’s adaptieve en schaalbare netwerk strekt zich uit over 60 landen op zes continenten en maakt gebruik van innovatieve SD-WAN-technologieën om de koers te bepalen voor stabiele, krachtige en veilige bedrijfsnetwerken.
De connectiviteitsopties en -diensten van CenturyLink zijn nu beschikbaar in het FRA01 Datacenter.
“Het maincubes-datacenter biedt voor ons een uiterst waardevolle Point-of-Presence in de metropoolregio Frankfurt”, zegt Ralf Straßberger, Managing Director Duitsland bij CenturyLink. “De apparatuur is state-of-the-art en de beveiligings- en compliance-maatregelen voldoen aan de hoogste normen. Daarnaast is de locatie in de directe nabijheid van het centrale Duitse internetknooppunt DE-CIX natuurlijk ideaal voor ons als carrier. Sinds de ingebruikname in oktober 2017 heeft het maincubes datacenter zich significant ontwikkeld en heeft het een zeer interessante klantenmix weten aan te trekken. We kijken er erg naar uit om op de lange termijn gezamenlijk onze activiteiten uit te breiden.”

“Snelle, krachtige en betrouwbare netwerken zijn essentieel voor een succesvolle digitalisering. We zijn erg blij dat CenturyLink, als wereldwijde carrier, ons datacenter heeft gekozen voor zijn nieuwe Point-of-Presence,” zegt Oliver Menzel, CEO van maincubes. “Onze datacenter infrastructuur ‘Made in Germany’ biedt een 100% uptime garantie. Daarnaast kunnen onze klanten dankzij de verbinding met CenturyLink’s internationale backbone profiteren van een hoge bandbreedte en een breed scala aan diensten.”