Leaseweb biedt DRaaS-dienst op basis van Zerto

Leaseweb heeft haar dienstverlening uitgebreid met Disaster Recovery as a Service (DRaaS). De nieuwe dienst is gebaseerd op de technologie van Zerto.

De dienst moet bij uitval van systemen de onderbreking van de dienstverlening tot een absoluut minimum beperken. DRaaS is volgens Leaseweb een volledig gemanagede one-stop-shop disaster recovery-oplossing. Leaseweb beheert en monitoren de oplossing, zodat deze altijd een failover kan doen. De verantwoordelijkheid voor de daadwerkelijke failover ligt bij de klant, die dus zelf de regie houdt over het proces.

MSP’s en online gaming

DRaaS is gericht op bedrijven met hoge beschikbaarheidseisen, zoals online gaming of e-commerce . Daarnaast is de DRaaS-oplossing ook interessant voor MSP’s, die clouddiensten leveren.

De technologie van Zerto realiseert volgens Leaseweb een RTO en RPO die niemand anders kan bieden. Een ander belangrijk voordeel van Zerto is dat de replicatie van de data voor de back-up vrijwel geen resources van de productieomgeving vraagt. Daarnaast is Zerto als een van de weinige leveranciers begonnen met disaster recovery, waarna het productportfolio met back up-oplossingen is uitgebreid, aldus Leaseweb

“Onze DraaS-oplossing geeft klanten de mogelijkheid om te focussen op wat voor hen van belang is, doordat wij het managen en monitoren van de disaster recovery-oplossing van hen overnemen. Nog belangrijker is het feit dat we de uptime voor onze klanten maximaliseren, wat voor onze klanten vaak van essentieel belang is.”, aldus Gonzalo de la Rocha van Leaseweb.

“Leaseweb staat in de markt bekend als een professionele, ambitieuze cloud hosting-leverancier. Dat zij voor onze technologie kiezen, vind ik een groot compliment. Voor klanten zit de meerwaarde echt in de samenwerking van Zerto en Leaseweb, zodat zij bij één partij terecht kunnen voor al hun behoeften op het gebied van infrastructuur en availability.”, vertelt Robbert Ravenshorst van Zerto.