Dataplace: Goede cloudconnectiviteit steeds belangrijker

Paul Faas en Dave Dekkers van Dataplace

Op het moment dat dit dossier op de mat ploft, is de inkt van het overnamecontract amper droog, maar sinds kort maakt Nedzone in Steenbergen deel uit van Dataplace. De Eurofiber-dochter zet daarmee een volgende internationale stap. Niet alleen zijn de faciliteiten in Steenbergen al van hoge kwaliteit, ook de ligging maakt het datacenter bij uitstek geschikt voor klanten uit België.

 

Toen Dataplace in het Datacenter & Cloud Dossier van 2018 verscheen, had het bedrijf nog vier datacenters. Ondertussen zijn dat er vijf, met een zesde op komst. Naast de overname van Nedzone gaat het om een nieuw datacenter in Hoofddorp dat begin komend jaar zijn deuren moet openen. “We richten ons op zowel de nationale als de internationale markt”, herhaalt Dave Dekkers, Manager Regional & Inside Sales bij Dataplace, wat toen gezegd is. “Steenbergen ligt dicht bij de Belgische grens, dus het is een prima locatie voor Belgische bedrijven. En we dekken gelijk de behoefte van West-Brabant en Zeeland af.”

Technisch op orde

“Nedzone is onlangs verbouwd, is technisch perfect op orde, heeft extra zalen die gevuld kunnen gaan worden en ze hebben extra kantoor- en vergaderruimtes beschikbaar voor klanten”, voegt Paul Faas, Manager Marketing & Segments Sales bij Dataplace, eraan toe. “Ook de connectiviteit is voldoende aanwezig. We kunnen snel de koppelingen maken met onze andere vestigingen en Eurofiber België. Nedzone is in alle opzichten een mooie aanwinst voor Dataplace en de Eurofiber Groep.”

Nieuwe faciliteit

Waar de nieuwe faciliteit in Steenbergen een verbindende vestiging zal kunnen zijn tussen Nederland en België, zal de faciliteit in Hoofddorp daadwerkelijk een mondiale rol gaan spelen. Het gaat om 2000 vierkante meter white space en is volledig 2N redundant uitgevoerd. “Internationale spelers zoeken echt kwaliteit”, zegt Dekkers. “Wij noemen Hoofddorp de ‘parel op de Parellaan’, want ze krijgen daar de combinatie van connectiviteit en persoonlijke aandacht die ze willen.”

Dave Dekkers

Regio Amsterdam blijft volgens Dekkers en Faas een interessante regio als het gaat om het exploiteren van datacenters. “Aan de ene kant zie je dat er voldoende vierkante meters beschikbaar zijn bij de verschillende aanbieders, maar aan de andere kant hebben we al heel veel aanvragen gehad van nationale en internationale organisaties”, noemt Faas. “Dus ik denk dat we de goede keuze hebben gemaakt om een datacenter te gaan bouwen in Hoofddorp. Een andere ontwikkeling is de schaarste aan elektriciteit die er gaat komen, waardoor in de regio Amsterdam de datacenters niet meer mogen uitbreiden. Gebrek aan vermogen zal het speelveld beïnvloeden. Mogelijk dat bedrijven dan hun heil elders gaan zoeken in Nederland.”

Paul Faas

Gezonde basis

Voor Dataplace en Eurofiber is dat volgens Faas positief, want door een goede spreiding van datacenters in de regio’s Rotterdam, Utrecht, Brabant en Arnhem hebben ze volgens hem voldoende capaciteit en connectiviteit om in die behoeftes te voorzien. “Als onderdeel van de Eurofiber Groep en met veel zeer deskundige en ervaren collega’s hebben we een gezonde basis om Dataplace verder te laten groeien”, sluit Dekkers af.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Datacenter & Cloud Dossier 2019]

Lees het artikel hier in PDF