Cellnex bouwt datacenter in toren Loon op Zand

Cellnex bouwt een nieuw datacenter in de Telecom & Datatoren in Loon op Zand. Het datacenter zal volledig als Private Floor in gebruik worden genomen door opdrachtgever Hosting2GO.

Hosting2GO biedt Shared Hosting aan en verzorgt de technische realisatie van meer dan 120.000 domeinnamen en websites.


De 153 meter hoge telecom- & datatoren van Loon op Zand staat op de grens van Loon op Zand en Tilburg. De toren werd gebouwd in de jaren 50 van de vorige eeuw, nadat toenmalig Minister Cals opdracht gaf om televisie in Nederland voor iedereen beschikbaar te maken. Met het door-ontwikkelen van digitale televisie is de toren in 2009 verhoogd van 125 naar 153 meter.

Kleinschalig en modulair

De Cellnex datacenters zijn kleinschalig en modulair opgezet, ingegeven door de architectuur van -en in- de torens. Het voordeel hiervan is volgens Cellnex dat ze snel ingericht kunnen worden volgens de laatste stand van de techniek en conform individuele specifieke wensen.
Het datacenterconcept van Cellnex voldoet aan de eisen van de Tier III Classificering. Daarnaast behoren de datacenters naar eigen zeggen tot de groenste van Nederland. Alle locaties gebruiken exclusief groene stroom, in combinatie met energiebesparende koeltechnieken, aldus Cellnex.

Cellnex heeft een animatie geproduceerd van hoe een dergelijk datacenter in Roosendaal tot stand is gekomen.