Serverius kiest voor ABB voor elektrische installatie datacenters

Colocatieprovider Serverius heeft samen met ABB de elektrische installatie voor zijn twee datacenters gemoderniseerd en uitgebreid.Het resultaat is een 2N+1-opzet met een capaciteit van 1MW.

De datacenters van Serverius bevinden zich op de verbindingsroute tussen Amsterdam en Frankfurt, in Meppel en Dronten. Voor die faciliteiten heeft het bedrijf nu oplossingen van ABB afgenomen om de veiligheid en betrouwbaarheid verder te verbeteren. Beide datacenters zijn ontworpen om dergelijke moderniseringen snel af te kunnen wikkelen, aldus Serverius. Over zes maanden is de installatie geheel gemoderniseerd, zodat Serverius de harde groei van het klantenbestand technisch kan ondervangen en meer schaalbaarheid kan bieden.

Redundantie

De centrale oplossing van de nieuwe installatie is het stroomdistributiesysteem van ABB, volgens de partijen een bewezen oplossing die hoogbeschikbaarheid, kwaliteit en veiligheid biedt. De centrale schakelinstallatie is volledig voorzien van oplossingen van ABB, tot op het niveau van de Emax-zekeringen. Hierdoor krijgt Serverius constant een goed overzicht over de status van het systeem. Het hele systeem wordt gecombineerd met een aantal redundante DPA 500 UPS-systemen. Een module is er voor extra beveiliging, terwijl de totale capaciteit van deze 2N+1-opstelling uitkomt op 1MW.

ABB was verder in staat om stroomverdelers (PDU’s) onder de verhoogde vloer te installeren. Zo worden servers voorzien zonder dat dit ten koste gaat van kostbare vloeroppervlak. Het verhoogt hierdoor de stroomdichtheid van de faciliteiten.

Het SMISSLINE TP-systeem van ABB is naar eigen zeggen het eerste hoofdrailsysteem ter wereld waarin het mogelijk is om uitgeschakelde modules en componenten te vervangen en op te starten zonder dat beschermende uitrusting voor nodig is tegen stroomschokken. Het modulaire ontwerp bespaart tijd in de installatie en heeft een strakke uitstraling.

Uptime tijdens project

“Voor ons was het cruciaal dat we konden investeren in een compleet elektrische installatie waarmee we snel verder kunnen uitbreiden en tijdens de aanleg uptime konden garanderen”, zegt Alfred van den Berg, Hoofd van de Technische Infrastructuur bij Serverius. “Wij maakten gebruik van de internationale ervaring van ABB voor de geslaagde uitvoer van dit project, van het projectmanagement tot de hele uitvoer ervan.”
“Wij begrijpen dat slimme datacenters moeten beschikken over een slimme stroomvoorziening”, zegt Ciaran Flanagan, Group Head van de datacenter-afdeling van ABB. “Bij ABB richten we ons op het bieden van de meest flexibele, betrowbare en intelligente datacenteroplossingen voor onze klanten, zodat ze 24 uur per dag efficiënt kunnen draaien.”

“In 2009 waren we begonnen in een schuur, maar we zijn uitgegroeid tot een grote speler met een internationale zichtbaarheid en reputatie”, zegt Gijs van Gemert, Managing Director bij Serverius. “De klanten verwachten steeds meer, en we willen altijd aan deze behoefte kunnen voldoen, nu en in de toekomst. Met ABB zijn we ervan verzekerd dat we succes kunnen blijven boeken.”