Trend Micro lanceert cloudplatform Cloud One

IT-beveiliger Trend Micro introduceert Cloud One, een platform met beveiligingsdiensten voor organisaties die applicaties in de cloud maken.

Met Cloud One kunnen ontwikkelaars snel applicaties bouwen met de cloudservices die ze willen, terwijl ze de risico’s voor hun organisatie beheren. Het platform stelt klanten in staat om bestaande applicaties naar de cloud te migreren, nieuwe cloud-native applicaties te leveren en deze operationeel te krijgen.

Veel oplossingen voor cloudbeveiliging zijn moeilijk te beheren en te implementeren, zijn niet flexibel en bieden onvoldoende zichtbaarheid voor IT-teams om snel groeiende risico’s te beheren. “Klanten hebben een mix van oudere servers, gevirtualiseerde datacenters en nieuwere services zoals containers en serverless applicaties. Die kunnen allemaal beschermd worden met Cloud One”, zegt Wendy Moore, VP product marketing bij Trend Micro.

In de kern van Cloud One zit de workload-beveiligingsservice van Trend Micro, aangevuld met met verbeterde containerbeveiliging en gloednieuwe aanbiedingen voor applicatiebeveiliging, netwerkbeveiliging, bestandsopslagbeveiliging en cloud security posture management om te garanderen dat de cloudinfrastructuur optimaal geconfigureerd is.

Het Cloud One-platform is in het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar met drie volledig geïntegreerde diensten: workload-beveiliging, netwerkbeveiliging en applicatiebeveiliging. De andere componenten (zie hieronder) zullen als stand-alone oplossingen beschikbaar zijn en tegen het einde van 2020 in Cloud One geïntegreerd worden.

Trend Micro Cloud One – Workload Security
Trend Micro Cloud One – Container Image Security
Trend Micro Cloud One – File Storage Security
Trend Micro Cloud One – Network Security
Trend Micro Cloud One – Cloud Posture Management
Trend Micro Cloud One – Application Security