Oracle opent nieuwe Gen 2 Cloud regio in Nederland

Oracle heeft in Nederland een nieuwe cloud-regio geopend als onderdeel van de doelstelling om ultimo 2020 wereldwijd over 36 ‘Generation 2’ of Gen 2 Cloud-datacenters te beschikken. De cloud-regio in Amsterdam sluit aan bij de Gen 2 Cloud-regio in Frankfurt en wordt daarmee de tweede cloud-regio binnen de EU.

Via Gen 2 datacenters kunnen Oracle klanten veerkrachtige applicaties in meerdere regio’s implementeren voor optimale beveiliging en voldoen zij tegelijk aan de noodzakelijke vereisten op het gebied van compliance, zonder dat gevoelige gegevens buiten de EU worden gehost. Nederlandse klanten en partners hebben hiermee toegang tot alle Oracle Cloud-services, inclusief de Oracle Autonomous Database en Oracle Cloud Applications en kunnen hierdoor verder groeien en innoveren.

Forse expansie

Het Nederkandse nieuws volgt op de opening van een reeks nieuwe cloud-regio’s in Toronto (Canada), Seoul (Zuid-Korea), Sydney (Australië) en Zürich (Zwitserland) eerder dit jaar. Andere nieuwe Oracle cloud-regio’s zijn gepland voor opening in de VS (Bay Area, Californië), Canada (Montreal), Brazilië (Belo Horizonte), het VK (Newport, Wales), Japan (Osaka), Australië (Melbourne), India (Hyderabad), Zuid-Korea (Chuncheon), Singapore, Israël, Zuid-Afrika, Chili en twee cloud-regio’s in Saoedi-Arabië en twee in de Verenigde Arabische Emiraten.

“We zijn erg blij en trots dat we in Nederland een nieuwe Oracle Cloud-regio openen. Met onze krachtige cloud-architectuur kunnen wij onze klanten zeer sterke isolatie en beveiliging bieden, zodat hun applicaties niet beïnvloed worden door applicaties van andere klanten en beter beveiligd zijn,” zegt Wilfred Scholman, Country Leader bij Oracle Nederland. “Onze nieuwe Gen 2 cloud-regio in Amsterdam ondersteunt de vereisten die onze klanten hebben voor cloud-infrastructuur van enterprise-klasse. Hierdoor kunnen ze blijven transformeren, verbetert de kostenefficiëntie en kunnen ze meer up-time en verbeterde zakelijke flexibiliteit bereiken.”

Jean-Pierre van Tiggelen, Head of Oracle Cloud Infrastructure (OCI) EMEA bij Oracle, voegt hieraan toe: “Onze Gen 2 Cloud is gebouwd om ondernemingen te helpen hun meest veeleisende workloads veilig te beheren. Door de unieke architectuur en mogelijkheden levert Oracle Cloud ongeëvenaarde beveiliging, prestaties en kostenbesparingen. Nederlandse klanten hebben nu toegang tot een geïntegreerde cloud-portfolio, waaronder de Oracle Autonomous Database en Oracle Cloud Applications.”

Breed technologie aanbod

Oracle’s Gen 2 Cloud biedt een uitgebreid gamma van geavanceerde technologieën, waaronder applicaties op het gebied van Artifical Intelligence, geïntegreerde beveiliging met behulp van Machine Learning, geautomatiseerde Analytics en Oracle Autonomous Database. De Oracle Autonomous Database is de eerste automatische database die uit zichzelf data versleutelt, automatisch back-ups maakt, zichzelf tuned en automatisch patches toepast voor optimale beveiliging. Met behulp van Oracle Cloud kunnen organisaties beschikken over optimale beveiliging, consistente high performance, een prijsstelling die transparant en voorspelbaar is en hebben zij de beschikking over tools en expertise om workloads snel en efficiënt naar de cloud te migreren.

Oracle’s Gen 2 Cloud biedt Nederlandse klanten een cloud-regio in hun achtertuin die beschikt over een lage latency, met een hoogwaardige architectuur die consistent is met alle andere Oracle Cloud-regio’s over de hele wereld. De Gen 2 Oracle Cloud-architectuur is geoptimaliseerd voor Oracle-database en -toepassingen, evenals allerlei niet-Oracle-workloads, vooral voor gegevensgerichte toepassingen die veeleisend zijn voor wat betreft prestaties en betrouwbaarheid.

Meer informatie: www.oracle.com