Dropbox introduceert Transferdienst

Dropbox komt met een antwoord op WeTransfer. Met Dropbox Transfer kunnen vanuit Dropbox gemakkelijk een aantal bestanden tot link gemaakt worden, waarna anderen de bestanden kunnen downloaden. Bestanden tot 100MB kunnen worden verstuurd met een gratis Dropbox-account. Bovendien kan men kiezen of de bestanden na de standaard van drie dagen verdwijnen of na zeven dagen.

Dropbox is al langer een populaire optie om gegevens op te slaan. Waar de dienst echter nooit bekend om stond, was de mogelijkheid om bestanden binnen het systeem snel en makkelijk met een ander te delen. Daar komt nu verandering in met het nieuwe Transfer.

Dropbox Business

Wie Dropbox Business heeft, krijgt de mogelijkheid om tot wel 100GB in een transfer te versturen, en deze zending bovendien van een wachtwoord te voorzien. Er kan een specifieke verloopdatum toegevoegd worden, in plaats van de standaard drie of zeven dagen. Ook kan de achtergrond van de transferpagina gepersonaliseerd worden.

Iedereen met een Dropbox-account kan naar dropbox.com/transfer om direct één of meer bestanden te verzenden. Er kan ook in de desktop-applicatie op een bestand geklikt worden, om vervolgens ‘Send with Dropbox Transfer’ te kiezen. Op Mac-apparaten kunnen vooralsnog alleen de Dropbox Business-gebruikers Dropbox Transfer gebruiken.

Bron: Dropbox