Altaro Back-up en Disaster Recovery voor Hyper-V, VMware, Office 365 en meer

Cloud en SaaS

Hoewel de Cloud en SaaS-diensten zoals Office 365 een nieuw tijdperk van databeschikbaarheid hebben ingeluid, is de behoefte aan databescherming groter dan ooit. Met de toenemende complexiteit en de dominante aanwezigheid van ransomware voeren we meer recovery acties uit dan ooit. En met nieuwe services zoals Office 365, waarbij databescherming verrassend genoeg niet is inbegrepen, zijn bedrijven genoodzaakt zich te verdiepen in oplossingen voor databescherming om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Fysieke Servers

Bovendien zou je met de push naar Cloud denken dat de behoefte aan fysieke device beveiliging vrijwel verdwenen is, maar niets is minder waar. Al meer dan 10 jaar roepen we dat alles gevirtualiseerd wordt, maar zover is het nog niet. De belangrijkste reden is dat veel organisaties die ene fysieke doos hebben die om welke reden dan ook niet gevirtualiseerd kan worden. Koppel dat aan service providers die veel MKB’s ondersteunen die nog steeds op een enkele fysieke server draaien en je hebt een paar van de belangrijkste redenen te pakken waarom we nog steeds behoefte hebben aan back-up van fysieke apparaten.

Back-up versus Disaster Recovery

Zodra er wordt gesproken over databescherming, gaat de discussie ook al snel over back-up versus disaster recovery. Uiteindelijk komt het allemaal neer op hoe snel je weer aan de slag wilt. Met back-up moet je in een recovery situatie wachten tot recovery jobs zijn voltooid of een technologie gebruiken zoals Altaro’s boot-from-backup. Zelfs in het laatste geval faciliteer je nog steeds een restore, het heeft alleen minder impact. Afhankelijk van de hoeveelheid data die moet worden hersteld, kan het vrij veel tijd kosten voordat een organisatie weer 100% up and running is.  Voor sommige organisaties is dat acceptabel. Voor bedrijven die in korte tijd hun productiesystemen weer 100% tot hun beschikking moeten hebben, biedt DR uitkomst. Met de replicatie- en DR-mogelijkheden van Altaro VM Backup komt dit neer op een DR instance op een andere locatie. De geselecteerde VM’s worden naar die locatie gerepliceerd en in geval van een storing kunnen die VM’s eenvoudig snel worden ingeschakeld om taken over te nemen. Het verschil komt echt neer op de recovery snelheid.

Eenvoudig en Betaalbaar

Altaro is een snelgroeiende ontwikkelaar van eenvoudig te gebruiken back-upoplossingen voor Managed Service Providers (MSP’s), IT-resellers en IT-afdelingen met een focus op gevirtualiseerde-  en Cloud omgevingen.

Altaro maakt een aantal traditioneel ingewikkelde technologieën, zoals Disaster Recovery, eenvoudig te installeren en  gebruiken. Ze hebben oplossingen voor de back-up van virtuele machines in Hyper-V- en VMware-omgevingen, evenals Office 365 en fysieke servers. En als bonus is Altaro-software altijd betaalbaar, omdat niet iedere organisatie een onuitputtelijk IT-budget heeft!

Altaro Software wordt in Nederland gedistribueerd via CloudLand – www.cloudland.store.