The Datacenter Group verbindt datacenter met DCSpine

The Datacenter Group (TDCG) heeft zijn datacenter in Amsterdam verbonden met interconnectieplatform DCSpine. Daarmee voorziet TDCG in naar eigen zeggen de groeiende vraag naar connectiviteit tussen datacenters.
DCspine is een interconnectieplatform dat momenteel zeventig datacenters in heel Nederland en België ontsluit. Door de samenwerking met DCspine kan TDCG alle tien eigen datacenterlocaties eenvoudig verbinden aan andere datacenters. Daarmee kan TDCG, naast het bieden van colocatie en private cloud-diensten, ook IaaS en private cloud-diensten van derden ontsluiten vanuit de eigen datacenters.

hybrid cloud

“Steeds meer klanten willen echter naast colocatie en private cloud-diensten ook IaaS afnemen bij partijen als Microsoft Azure, AWS of Google. Via DCspine hebben we nu vanuit al onze locaties ook directe connectiviteit naar de Nederlandse en Belgische datacenters van deze partijen”, zegt Aike Rosdorff, accountmanager bij TDCG.

Hierdoor moet TDCG niet alleen optreden als adviseur in de overgang naar de cloud, maar ook fungeren als one-stop-shop voor klanten die kiezen voor de hybrid cloud. Rosdorff: “Omdat wij niet alleen colocatie leveren maar ook de huisbaas zijn van aanbieders van publieke en private clouddiensten vragen klanten ons vaak om een onafhankelijk en neutraal advies over hun pad naar de hybrid cloud. Door de aansluiting op DCspine kunnen we die pubieke IaaS-diensten nu ook heel eenvoudig koppelen aan onze colocatiediensten en de private cloud.”

Regionaal

Voor TDCG is ook de lokale aanwezigheid van DCspine een belangrijk aspect. Rosdorff: “Wij breiden momenteel sterk uit in de regio en hebben door onze fusie met NLDC momenteel tien locaties in Nederland. Klanten in bijvoorbeeld Groningen of Eindhoven vinden het belangrijk om niet alleen het primaire, maar ook het uitwijkdatacenter dicht in de buurt te hebben, buiten de randstad. Zeker omdat ze steeds vaker kiezen voor een active-active opstelling. Via DCspine kunnen we nu vanuit onze eigen datacenters naar 60 andere datacenterlocaties ontsluiten.