Colt brengt Azure Peering Service

Colt Technology Services heeft zijn samenwerking met Microsoft uitgebreid met extra ondersteuning bij cloudmigraties. Colt assisteert nu bij het bepalen van de benodigde netwerkinfrastructuur tot het leveren van hoogwaardige internetverbindingen voor Microsoft 365 en Microsoft Teams.

Azure Peering

Colt is nu introductiepartner voor de Microsoft Azure Peering Service en neemt deel aan het Azure Networking Managed Service Provider (MSP)-programma. Bedrijven konden tot vandaag alleen een verbinding met de cloud maken via het publieke internet of via dedicated connectiviteit die werd aangeboden door Azure ExpressRoute en een ExpressRoute-partner zoals Colt. De introductie van Azure Peering Service voegt toe dat organisaties gebruik kunnen maken van een directe interconnect tussen Colt’s IP Access en het publieke netwerk van Microsoft. Er is dan geen sprake van tussenliggende operators. Dit waarborgt volgens Colt betrouwbare prestaties, lage latency, verbeterde routering en een optimale gebruikservaring voor Microsoft 365.

De Azure Peering Service biedt volgens Colt een oplossing voor veelvoorkomende problemen die gebruikers ervaren bij een verbinding met de cloud via het publieke internet: onbetrouwbare prestaties, beschikbaarheid en latency. Via deze nieuwe dienst kan Colt zijn klanten wereldwijd voorspelbare netwerkprestaties bieden via zestien IP peering-punten en gebruikmakend van een publiek IP-adressering plan.

Colt neemt ook deel aan het Azure Networking Managed Service Provider-programma. Daarmee kan het zakelijke gebruikers van Azure helpen met het verbinden, operationaliseren en opschalen van de clouddiensten die zij in Azure hosten.

Peter Coppens, Vice President Product Portfolio bij Colt: “Veel organisaties zijn bezig met het gedeeltelijk of geheel migreren van hun on-premise IT-omgevingen naar de cloud. Voor die digitale transformatie hebben ze een aanbieder van connectiviteit nodig die niet alleen een oplossing biedt die deze migraties mogelijk maakt, maar hen ook vakkundig kan bijstaan tijdens de overgangsfase.” Coppens: “We zijn enorm enthousiast over de uitbreiding van onze samenwerking met Microsoft. De combinatie van zijn cloud- en software oplossingen met het connectiviteitsaanbod van Colt helpt bedrijven met de overstap naar de werkplek van morgen.”

Ross Ortega, Partner Program Manager Azure Networking bij Microsoft: “Als Microsoft Azure ExpressRoute-partner biedt Colt hoogwaardige, on demand en dedicated verbindingen met Microsoft Azure. Het doet ons een genoegen om onze relatie met Colt uit te breiden door de deelname aan twee van onze Azure Networking-programma’s: als introductie partner voor de Azure Peering Service en als deelnemer aan het Azure Networking Managed Service Provider (MSP)-programma.”