Digital Realty koopt Interxion in grootste datacenterdeal ooit

Digital Realty en Interxion hebben aangekondigd samen te gaan voor 8,4 miljard dollar. Daarmee wordt Digital Realty de grootste colocatieleverancier, met meer dan 260 datacenters in twintig landen.

Interxion heeft 53 datacenters in 11 Europese landen, waaronder negen in Amsterdam. In één klap heeft Digital Realty daarmee toegang tot 70 procent van het totale BBP van Europa.

Europa

Aandeelhouders van Interxion krijgen 0,7067 aandelen in Digital Realty voor ieder aandeel dat ze bezitten in Interxion, 93,48 dollar per aandeel.
“Deze strategische en complementaire transactie bouwt voor op het fundament van Digital Realty om te voldoen aan de marktbehoefte voor colocatie, schaal en hyperscale in America, EMEA en Asia Pacific. Het zet de expertise van Interxion in Europa als het gaat om colocatie en interconnectie in om klanten de mogelijkheid te bieden om hun volledige spectrum van datacenterbehoeften op wereldschaal te bevredigen”, zegt CEO William Stein van Digital Realty. Stein blijft aan als CEO. David Ruberg, CEO van Interxion, moet de integratie in goede banen leiden met Jeffrey Tapley, de EMEA managing director van Digital Realty.

De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de autoriteiten. De verwachting is dat dit komend jaar gaat gebeuren.