Extreme Networks brengt cloudmanagement op basis van Aerohive

Extreme Networks heeft zijn ExtremeCloud IQ geïntroduceerd. Volgens de leverancier gaat het om de eerste end-to-end cloudmanagementapplicatie die gebruikmaakt van machine learning (ML) en artificial intelligence (AI). Deze voorziet organisaties van inzichten in, controle over en automatisering van het complete netwerken.

Aerohive

De applicatie is gebouwd met derde generatie cloudtechnologie en tools afkomstig van Aerohive Networks. Deze verwerkt volgens Extreme Networks meer dan drie miljoen berichten en events per dag, verspreid over de wereldwijde aanwezigheid van regionale cloud-instances. Deze events en berichten worden verwerkt via de native machine learning- en artificial intelligence-engine van ExtremeCloudIQ om IT-beheerders te voorzien van bruikbare inzichten en, dankzij Co-Pilot, geautomatiseerde assistentie. ExtremeCloud IQ is ISO/IEC 27001-gecertificeerd.

ExtremeCloud IQ biedt een gemeenschappelijk beheerplatform voor draadloze toegangspunten, switches, routers en security/NAC. Dit maakt onboarden, configureren, monitoren, troubleshooten, rapporteren en vele andere zaken mogelijk voor enterprise-netwerken in de cloud. De komende negentig dagen breidt ExtremeCloud IQ uit via een continu leveringsmodel voor de ondersteuning van Extreme’s vaste edge-switchingoplossingen inclusief de VSP4900 fabric-enabled multiservice edge-switch, de X465 premium, stackable multirate gigabit-ethernetswitch en andere edge-switches.

Co-Pilot

Daarnaast introduceert het bedrijf ‘trusted assistance’ voor de beheerapplicatie: Co-Pilot. Co-Pilot is een nieuwe functie die IT-beheerders moet helpen kosten en moeite te besparen met betrekking tot een groeiend aantal dagelijkse werkzaamheden. De ExtremeCloud IQ-applicatie gebaseerd op microservices, is te implementeren in de public cloud, private cloud of on-premises.

Co-Pilot biedt IQ-applicatie ‘Instant Context’-mogelijkheden. Door een machine learning-gedreven, slim supportchatwindow te implementeren, die realtime en historische informatie verzamelt over een apparaat of klant via input of drag-and-drop-functionaliteit, verlagen klanten het aantal contextuele activiteiten dat nodig is voor supportcalls naar bijna nul, aldus Extreme Networks.

Co-Pilot beslist daarnaast over de inzet van Dynamic Frequency Selection-kanalen (DFS) met ‘Auto-DFS’. ExtremeCloud IQ maakt het mogelijk om deze kanalen binnen het specifieke netwerk, en anoniem binnen het ExtremeCloud IQ-platform, te monitoren en te vergelijken met overheidsradar, waarmee Extreme proactief de definitieve go-no go geeft aan IT-beheerders voor DFS-gebruik. Beide nieuwe functies staan gepland voor release in het begin van 2020.