Maunt levert opslag en architectuur van data voor telecom en datacenters

Nederland is een leverancier van data-opslag en -verbindingen rijker. Maunt werkt voor telecomproviders, datacenters en andere specialisten die professioneel werken met glasvezel en levert design & supply van data-architecturen. Het bedrijf uit Made wil deze markt vernieuwen en wil voor 2022 in Nederland tot de 3 beste leveranciers in de branche worden gerekend.

Oprichter Maarten Verbunt van Maunt heeft meer dan 20 jaar ervaring in de sector. Vanuit die expertise is zijn overtuiging dat er veel valt te verbeteren in de markt voor data-opslag en -verbindingen. “Om waarde toe te voegen, verdiepen we ons in de business case van klanten”, zegt Verbunt. “We komen met producten en diensten die de verwachtingen overtreffen. Daarom is Maunt vooral een community voor telecom- en datapartners. Samen vernieuwen we de markt.”

Maarten Verbunt, oprichter van Maunt

Datagestuurd klantproces

Dat geldt volgens Verbunt zeker voor het datagestuurde klantproces. Maunt werkt met een centrale database als platform voor alle andere applicaties. Het is eenvoudig digitaal te koppelen met de systemen van klanten en andere business partners. “Relaties kunnen desgewenst hun eigen virtuele magazijn inrichten”, legt Verbunt uit. “Digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet. Daar geloven wij in. En zo kunnen wij topmerken leveren voor de scherpste prijzen in de markt.”

Design en distributie

Maunt is gevestigd is het Brabantse Made en legt de focus op design en distributie van glasvezelcomponenten. Het bedrijf richt zich primair op telecom providers en datacenters en biedt toepassingen voor Fiber to the Home (FttH), hybride fiber-coax (HFC), Fiber to the antenna (FttA), colocation- en cloud datacenters. “Van advies tot installatie garanderen wij een glashelder proces. Door de slimme automatisering van processen hebben wij meer tijd voor klanten en het design van hun oplossingen”, besluit Verbunt.