IBM breidt public cloud uit

IBM heeft zijn public cloud uitgebreid. Zo zijn functies toegevoegd als Keep Your Own Key, is de bandbreedte verhoogd, de cloud-datacentervoetafdruk vergroot en is IBM Power System beschikbaar gekomen.

Keep Your Own Key is een nieuwe cryptografische technologie die organisaties volgens IBM de mogelijkheid biedt om volledige controle te krijgen over hun versleutelde keys, waardoor zij de enige zijn die toegang hebben tot hun data.

Met de verhoogde bandbreedte tot 100 Gbps voor zijn next-gen virtuele servers in de cloud is deze naar eigen zeggen hyperscale-ready en krijgen klanten toegang tot IBM Cloud services.

Met nieuwe multi-zone regio’s (MZR) in Toronto en Osak versnelt volgens IBM de implementatie van missie-kritische workloads en applicaties in hybride cloudomgevingen. Ze zorgen ook voor toegang tot een set IBM public cloud-services.

De IBM Power System hardware infrastructuur tot slot kunnen organisaties hun AI-workloads sneller opschalen voor betere prestaties en een hogere productiviteit, aldus de leverancier.

IBM Watson</H2
IBM heeft daarnaast verbeteringen, op het gebied van AI aangebracht bij de core Watson technologieën: Watson OpenScale, Watson Assistant, Watson Discovery en zijn geïntegreerde analytics dataplatform, Cloud Pak for Data. “De updates helpen organisaties om barrières op het gebied van AI te overwinnen, zoals het detecteren van ‘drift’ in AI-modellen of het herkennen van nuances in de menselijke stem. De nieuwe innovaties kunnen bovendien draaien op iedere Cloud via het Cloud Pak for Data platform van IBM. Hierdoor kunnen organisaties eenvoudig hun enorme datastores met AI verbinden”, zo stelt IBM.