Trend Micro koopt cloud-securityleverancier

Trend Micro heeft Cloud Conformity overgenomen, een Cloud Security Posture Management-bedijf (CSPM. De overname moet voor een verbreding van de cloud-diensten van Trend Micro zorgen.

Met Cloud Conformity biedt onder meer diensten die problemen tegengaan veroorzaakt door misconfiguraties in de cloud-infrastructuur. De strategie van Trend Micro is naar eigen zeggen gericht op het bieden van cloud security zonder disruptie in de manier van werken.

Configuraties in de cloud

“Deze acquisitie bouwt voort op de continue innovatie van Trend Micro op het gebied van cloud security, waarbij het nu aanvullende mogelijkheden toevoegt die issues in de cloud-infrastructuurconfiguratie automatisch identificeert en oplost”, aldus het persbericht van de leverancier. “Het zorgt tevens voor kostenoptimalisatie en helpt compliant te blijven aan industriestandaarden zoals PCI, GDPR, HIPAA en NIST.”

“We zijn sterk gericht op het bouwen van geïntegreerde security voor de cloud sinds de opkomst daarvan een decennium geleden. Heel anders dan veel andere vendoren die nu verschillende cloud-technologieën daarvoor aan elkaar proberen te knopen”, zegt Eva Chen, chief executive officer van Trend Micro. “Nu steeds meer bedrijven naar de cloud verhuizen, voelen veel van onze klanten alsof ze een wild-west-wereld betreden als het gaat om cloud-implementaties waardoor ze risico lopen. Als AWS Technology Partner of the Year 2019 begrijpt Cloud Conformity alles van dergelijke implementaties en risico’s. Hun portfolio is een perfecte aanvulling op ons eigen portfolio en biedt klanten direct waarde. Zowel de mensen als de technologie passen prima bij Trend Micro.”