Equinix zet hyperscale-datacenters op met GIC

Equinix is afgelopen zomer een joint venture begonnen met het Singaporese fonds GIC om xScale-datacenters op te zetten in Europa, zo maakten de partijen deze week bekend.

IBX

De eerste zes datacenters die onder het joint venture vallen komen in Amsterdam, Londen, Frankfurt en Parijs, op de International Business Exchange (IBX)-campussen van Equinix. De plannen voor de datacenters in Londen (LD13x, wat het voormalige LD10 van Equinix is, en LD11x), Frankfurt (FR9x) en Parijs (PA8x) zijn reeds bekend. In Amsterdam gaat het zelfs om maar liefst vier xScale datacenters.

Deze faciliteiten moeten een alternatieve onderkomen bieden voor hyperscalers die normaliter voor wholesale-aanbieders kiezen. Ze bieden daarnaast toegang tot de suite van Equinix voor interconnecties en edge, die aanhaken op de bestaande accesspoints van de datacenterleverancier. Daarnaast moeten de xScale-datacenters consolidatie van accesspoints mogelijk maken bij één wereldwijd opererende leverancier.