AMS-IX consolideert switches met SDN van Pluribus Networks

AMS-IX heeft het Netvisor ONE besturingssysteem en Adaptive Cloud Fabric van Pluribus Networks uitgerold, als onderdeel van een modernisatieproject.

De exchange heeft voor het op Linux gebaseerde Netvisor ONE gekozen omdat het een SDN-gecontroleerde fabric creëert van switches fysiek ver van elkaar zijn verwijderd. Zo ontstaat één logische switch, wat de infrastructuur sterk vereenvoudigt.

De groeiende behoefte aan netwerkcapaciteit en dienstverlening heeft AMS-IX naar eigen zeggen richting SDN geduwd. “De kostenbesparing die open netwerken bieden, zijn zeker aantrekkelijk, maar voor ons team is het fabric-brede inzicht net SDN-automatisering die Pluribus Networks voor ons van waarde zijn”, zegt Bart Myszkowski, netwerkengineer bij AMS-IX. De oplossing van Pluribus wordt geïmplementeerd op de Open Networking-hardware van Dell EMC.

“Dit is een goed voorbeeld van de voordelen van open networking, naast de kostenbesparingen”, zegt Drew Schulke, Vice President bij Dell EMC Networking. “Het gaat om de automatisering en programeerbaarheid die ze brengen.”