Schneider Electric brengt wandmonteerbaar Micro Data Center

Schneider Electric brengt naar eigen zeggen het eerste EcoStruxure Micro Data Center in zijn soort in een 6U-wandmontagemodel. De EcoStruxure Micro Data Center C-Series 6U Wall Mount is ontworpen om grote edge-servers te ondersteunen in een kast die maximale vloeroppervlakte moet vrijlaten.

Edge computing

De 6U Wall Mount maakt onder deel uit van de EcoStruxure Micro Data Center serie, met op zichzelf staande behuizingen van één rack, inclusief bewaking en beheer op afstand, services, fysieke beveiliging, UPS, stroomverdeling en koelapparatuur. EcoStruxure is de open, interoperabele, IoT-compatibele systeemarchitectuur en platform van Schneider Electric.

De 6U Wall Mount is ontworpen voor edge computing waar ruimte schaars is en bestendigheid een vereiste, aldus Schneider Electric. Hiermee kunnen grote, zware edge-servers, netwerkapparatuur en de UPS veilig aan een muur worden gemonteerd, zodat deze geen vloeroppervlakte in beslag neemt en tot 60 procent minder ruimte vraagt dan traditionele muurbehuizingen. De beschikbare schokverpakking biedt de mogelijkheid aan partners en integrators om IT vooraf te installeren en daarmee snel en gestandaardiseerd te implementeren. De geïntegreerde stoffilter en ventilator maken de oplossing volgens de leverancier ideaal voor licht industriële omgevingen. De 6U Wall Mount stelt klanten in staat om kritieke bedrijfsactiviteiten in niet-IT-omgevingen te ondersteunen.

Het Micro Data Center is aangekondigd tijdens de Innovation Summit die deze week plaatsvond in Barcelona.

“Met het creatieve ontwerp en de functionaliteiten van de EcoStruxure Micro Data Center 6U Wall Mount zijn we in staat nieuwe mogelijkheden te openen om IT bij de Edge te plaatsen, waardoor digitale transformatie een realiteit wordt”, zegt Jim Simonelli, SVP Emerging Businesses, Secure Power Division van Schneider Electric.