Wat is de toegevoegde waarde van colocatie in een hybrid cloud tijdperk?

De digitale transformatie is meer dan een trend maar meer een essentieel onderdeel van de moderne bedrijfsstrategie. Naarmate data en de vraag naar flexibele IT-mogelijkheden blijft groeien, is het opzetten en beheren van een IT-infrastructuur die aan de huidige en toekomstige eisen voldoet, voor velen een uitdaging.

Als gevolg van de wereldwijde versnellende digitale transformatie gebruiken consumenten en bedrijven meer data dan ooit tevoren en verandert de aard van opslag omdat het één van de belangrijkste componenten voor iedere organsisatie wordt. Hoe en waar data wordt opgeslagen is belangrijker dan ooit. De IT-infrastructuur moet flexibel en schaalbaar zijn en mee kunnen groeien om consistente prestatieniveaus te kunnen garanderen.

Gebruik van de hybride cloud stijgt
Digitale transformatie is een continu proces, waarin de cloud een cruciale rol speelt voor bestaande-en nieuwe bedrijven. Cloud computing verwijst naar meerdere cloudoplossingen, terwijl een hybrid cloud een cloudoplossing is die de twee bestaande cloudoplossingen, private- en public cloud, combineert in één hybride vorm.

Een hybride datacenter-infrastructuur brengt het beste van alle werelden samen, d.w.z. cloud, virtualisatie, hardware en colocati- en stelt bedrijven in staat te profiteren van on-premises als cloud-oplossingen.

PUBLIC CLOUD PRIVATE CLOUD
·        Kostenefficiëntie ·        Controle
·        Agiliteit ·        Compliance
·        Flexibiliteit ·        Beveiliging
·        Schaalbaarheid ·        Betrouwbaarheid

 

De voordelen van een hybrid cloud zijn o.a.:

  • Kostenefficiëntie
    Een hybrid cloud biedt uitkomst tussen de financiële voordelen van een public cloud en de security-voordelen van private cloud.
  • Agiliteiten flexibiliteit
    Eén van de grootste voordelen van een hybrid cloud is flexibiliteit. Met de hybride cloud kunt u resources en workloads verplaatsen van on-premises naar de cloud en heen en terug. Door de public- en private cloud te combineren, worden de voordelen van beide modellen optimaal benut.

Hybrid colocatie helpt u nieuwe technologieën te benutten en wordt steeds meer erkend als een ideale oplossing voor schaalbaarheid en beveiliging. Maar het echte voordeel van hybride cloud ligt in de mogelijkheid om een ​​comfortabele en flexibele middenweg te krijgen om ervoor te zorgen dat al uw workloads correct en kosteneffectief worden behandeld.

Colocatie in een cloud-tijdperk
Maar zelfs met de hype rondom de cloud, maken veel bedrijven colocatie een integraal onderdeel van hun IT-infrastructuur. Niet iedere bedrijf is bereid of in staat om hun volledige infrastructuur in de cloud van iemand anders te plaatsen.

Ondanks de vele voordelen kan hybrid cloud ook uitdagingen met zich mee brengen zoals beveiligingsrisico’s, compliance problemen, complexiteit van intergratie en schaal complicaties.

Colocatie stelt u in staat om te profiteren van verschillende carriers die een colocatie aanbieder aanbiedt. Naast ruimte en stroom bieden vele colocatie aanbieders een verscheidenheid aan managed services. Bovendien bieden veel colocatie-aanbieders oplossingen voor cloudconnectiviteit waarmee bedrijven verbinding kunnen maken met de cloud.

De toegevoegde waarde van colocatie is dat het een flexibele omgeving biedt, waarbij alles volledig afgestemd is op uw bedrijfsbehoeften. U heeft bovendien maximale controle over uw data.

Het beste van beide werelden
Het gebruik van cloud computing en colocatie samen biedt een compleet pakket dat aan uw IT-behoeften voldoet. Hybrid cloud biedt het beste van twee werelden. Met de beveiliging en controle van een dedicated on-premises infrastructuur van private cloud en met de flexibiliteit en schaalbaarheid van de public cloud.

Welke applicaties het meest geschikt zijn voor uw bedrijf, of het nu colocatie of de cloud is? Houd rekening met de verreisten en beveiligingsmaatregelen die u nodig heeft om uw bedrijfbehoeften de meeste effectieve en efficiënte infrastructuur te bieden. Hoe dan ook, ColoHouse staat klaar om u te helpen uw IT-doelen te realiseren.

Over ColoHouse
ColoHouse, opgericht in 2007 is een wereldwijde opererende colocatie-, cloud- en managed service provider, met als doel kwalitatief hoogstaande digitale infrastructuur en optimale service aan te bieden. Dat doen wij door onze datacenters en dienstverlening nauwkeurig af te stemmen op de wensen van onze klanten.

Contact
Wilt u meer weten over cloud- en colocatie oplossingen, advies bij de keuze voor een geschikte oplossing of de mogelijkheden om een samenwerking onderzoeken? Neem dan contact op met ColoHouse. Bel +31 (0)88 2700 200 of bezoek www.colohouse.nl voor meer informatie.