Resello: Speciale partnertrainingen voor Microsoft Gold en Silver Status

Twee Microsoft-specialisten, Resello en Didacticum, brengen gezamenlijk een trainingspropositie naar de markt. Resellers kunnen de trainingen volgen of aanbieden aan de eindklant.

 

Resello, het automatiseringsplatform voor cloudomgevingen, en Didacticum, groot geworden als trainingsinstituut, werken intensief samen bij het trainen van resellers en hun klanten. Harald Nuij, CCO bij Resello: “Wij sterk georiënteerd op het Microsoft Cloud Service Provider-programma. Wat we daar vooral zien is dat die wereld enorm in beweging is. Office 365 en Azure kennen we allemaal en van Microsoft 365 hebben velen ook gehoord, maar hoe zit het dan met Teams of met Windows Virtual Desktop? Die ontwikkelingen komen nu in sneltreinvaart op de markt af. En daarmee ook op het channel.”

Sneltreinvaart

Deze nieuwe ontwikkelingen maken het belang van goede trainingen voor partners en hun klanten groter. Nuij: “Wij vinden het belangrijk om onze partners continu up-to-speed te houden bij die nieuwe zaken. Daarom partneren we met Didacticum. Training is echt hun expertise.” Daarnaast zorgen de nieuwe voorwaarden voor het behalen of behouden van de Gold en Silver Status binnen het Microsoft-programma voor een grote vraag naar de nieuwe role-based trainingen en certificeringen.

Kennisborging

Didacticum, gevestigd in Capelle aan den IJssel, is van origine een opleider en een systemintegrator, legt Reinier Molenaar, Manager Strategic Partnerships uit. “Didacticum is Microsoft Learningpartner met Microsoft Certified Trainers in dienst. De combinatie van opleider én system integrator is bijzonder. Omdat onze trainers ook consultants zijn, brengen ze de praktijk mee in de trainingen.”

‘We kunnen ook op locatie trainingen verrichten’

De beide ondernemingen stelden een trainingsaanbod samen voor partners die behoefte hebben aan extra kennis. Nuij: “we gaan nog een stap verder: we ontwikkelen ook een fast track program to Azure voor ISV’s. Er zijn nog steeds veel ISV’s die niet in een cloudomgeving werken, maar on-premise. Hen helpen we door ze de fundamentele basiskennis van Azure bij te brengen.” Ten slotte vertelt de CCO van Resello dat een speciaal opleidingstraject dat IT-partijen moet helpen de Gold of Silver Status binnen het Microsoft-programma bijna live gaat.

Reinier Molenaar (Didactium) en Harald Nuij (Resello)

Uitgebreid trainingsaanbod

Molenaar benadrukt het belang van het opbouwen van kennis in het kanaal én bij de klanten van de partners. “Wij zetten in op kennisborging en kennisoverdracht. Wij zien dat als kennis omhooggaat van het CSP-programma, dat de Microsoftdiensten ook intensiever gebruikt worden. Die kennis kunnen wij leveren.”

Bij het trainingsaanbod gaat het om webinars, evenementen maar ook meer klassikaal onderwijs. Molenaar: “We kunnen ook op locatie trainingen verrichten, in Capelle aan den IJssel, Zwolle of bij de partner op kantoor, dit in combinatie met openroostertrainingen. Indien een partner slechts één medewerker wil scholen, dan kan die aanschuiven in een grotere groep.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 6]

Lees het artikel hier in PDF