SentinelOne ondersteunt containerworkloads

SentinelOne breidt zijn platform voor server- en werkplek-beveiliging uit met bescherming van container-workloads, inclusief beheerde en onbeheerde Kubernetes-systemen.

Gebruikers moeten profiteren van de Behavioral AI en autonome response-capaciteit op alle Linux-platformen, fysiek en virtueel, cloud-native workloads en containers die de aanbieder van autonome endpointbescherming biedt. Daardoor kan preventie, detectie, response en threat hunting op alle platformen plaatsvinden. Kwaadaardige bestanden en live-aanvallen in cloud-native en container-omgevingen worden herkend en tegengegaan waarna systemen autonoom worden opgeschoond.

Endpoints en containers

Infrastructuren worden volgens SentinelOne steeds vaker aangestuurd en gehost in de cloud, vaak als container-workloads. Veel tools voor endpoint-bescherming en EDR vertrouwen weliswaar ook op cloud voor detectie, maar door de grotere kwetsbaarheid door die cloud, schieten ze snel te kort.

De nieuwe server en workload protection van SentinelOne is volgens de leverancier specifiek gebouwd voor container-workloads en voor installaties op traditionele servers in de cloud en private datacenters.

“Bedrijven vergroten hun perimeter en daarmee de aanvalsoppervlakte, die zich inmiddels uitstrekt tot in de cloud”, zegt Tomer Weingarten, mede-oprichter en CEO van SentinelOne. “Deze workloads vereisen dezelfde monitoring, provisioning en bescherming als elk ander apparaat in het netwerk. Het vernieuwde platform maakt dit mogelijk door zichtbaarheid, bescherming en context te bieden bij elke cloud workload, container en virtuele machine, en daarmee real-time bescherming tegen aanvallen.”

SentinelOne’s server en workload bescherming is infrastructuur-onafhankelijk en kan worden uitgerold in de containers zelf, op de machines die ze hosten, op servers of in de cloud.