Drie grote Europese exchanges ontwikkelen gezamenlijke API

AMS-IX, DE-CIX en LINX ontwikkelen een gezamenlijke Application Programming Interface (API) voor interconnectie-diensten. Dat hebben de drie exchanges beken gemaakt tijdens de European Peering Forum (EPF) in Tallinn in Estland.

Deze IX-API moet gebruikers de mogelijkheid om bestande en nieuwe interconnectiediensten, waaronder peering, zelf te beheren. Van het bestellen van nieuwe poorten tot het monitoren van provisioning.

Het consortium heeft ook Epsilon, voor connectiviteit, en Interxion, voor datacenters, aangewezen als pilot-klanten. Beide partners hebben positieve resultaten gemeld en zullen de nieuwe API dan ook demonstreren aan de markt.

“De ambitie van DE-CIX is altijd geweest om het leven van klanten te vereenvoudigen en connectiviteit over de hele wereld te bieden”, zegt Thomas King, CTO van DE-CIX. “Daarom zijn we verheugd dat we samen zijn gekomen met onze partners om deze IX-API van de grond af op te bouwen. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe standaard in de branche zal worden overgenomen door andere internetexchanges en aanbieders van interconnectie.”

“Bij AMS-IX zijn we er trots op dat de drie grootste exchanges samenwerken en een consensus hebben bereikt om deze gezamenlijke IX-API-project te bieden”, zegt Henk Steenman, CTO van AMS-IX. “We hebben een gezamenlijke ambitie en motivatie om te werken voor de bredere behoefte van het internet.”