Colt breidt Dedicated Cloud Access uit bij Interxion

Colt Technology Services gaat de Microsoft ExpressRoute connectiviteitsmogelijkheden uitbreiden naar de Microsoft Azure ‘Amsterdam2’ Point of Presence (PoP) van Interxion. De uitbreiding van de ExpressRoute-mogelijkheden van Colt is bedoeld voor zowel SAP-klanten die hun on-premises omgevingen naar de Cloud migreren, als een extra Azure PoP toevoegen aan de Dedicated Cloud Access (DCA) On Demand-connectiviteit van Colt.

Volgens Colt is de migratie naar SAP S/4HANA een belangrijke uitdaging voor bestaande klanten, Tot 93% van hen werkt nog steeds vanuit een on-premises datacenteromgeving, terwijl SAP dat deel van de oplossing uitfaseert.

DCA on Demand

Colt’s DCA On Demand wordt geleverd via het Colt IQ Network onder een uniforme SLA-overeenkomst. De dienst stelt klanten in staat om hun bandbreedtebehoeften te flexibiliseren via een op verbruik gebaseerd prijsmodel. Het Colt-netwerk is volgens de leverancier speciaal ontworpen voor de uitdagingen die moderne on-demand activiteiten meebrengen voor bedrijven.

Colt is naar eigen zeggen de enige Microsoft ExpressRoute Service Provider met een volledig redundant uitgevoerde ExpressRoute-verbinding naar Azure. Dit stelt klanten die van plan zijn om grote datavolumes te transporteren en klanten die hybride cloud-architecturen gebruiken, in staat om aan te sluiten op het in Interxion gehoste ExpressRoute-knooppunt via Colt’s DCA On Demand-connectiviteitsoplossing.

Peter Coppens, VP Product bij Colt: “In de vijf jaar dat Colt al een Azure partner is, hebben we een bijzonder nauwe samenwerking met Microsoft opgebouwd. Bij Colt begrijpen we de belangrijke zakelijke trends waarmee bedrijven te maken hebben, in dit geval SAP-migraties, en zijn we goed gepositioneerd om hen te helpen deze uitdaging aan te gaan”.

De Microsoft Azure ‘Amsterdam2’ PoP in het datacenter van Interxion is een van de twee PoP’s die Microsoft in Nederland heeft opgericht om ondernemingen in de regio te ondersteunen.