Commvault koopt SDS-leverancier Hedvig

Commvault neemt Hedvig over, een ontwikkelaar van software-gedefinieerde storage (SDS). Met de deal is 225 miljoen dollar gemoeid.

De leverancier van software voor het beheer van data in cloud en on-premise omgevingen gaat uit van schattingen van Gartner. Volgens de analyst worden software-defined storage (SDS)- instanties van in de cloud draaiende storage besturingssystemen tegen 2023 de dominante methode om multi-cloud opslaginfrastructuren te bouwen.

Deze massale overstap naar cloud-, en multi-cloud-omgevingen, samen met cloud native applicaties, zorgt volgens Commvault voor een concurrentievoordeel voor organisaties die ervan gebruikmaken. De snelle datagroei, gegenereerd uit een verscheidenheid aan bronnen die zowel binnen de eigen omgeving als in de cloud zijn opgeslagen, vormt de oorzaak van aanzienlijke uitdagingen op het gebied van governance, beveiliging en beheer.
“Multi-cloud datamanagement is een moeilijke kwestie voor klanten om op te lossen, en dat vertaalt zich in waarde. De overname van Hedvig door Commvault is een verstandige strategische stap die Commvault in staat stelt om haar aanbod te differentiëren en te verbeteren – wat de adresseerbare markt verbreedt. Wij zijn van mening dat dit de waarde van Commvault voor deze steeds complexere klantproblemen verhoogt”, zegt Crawford Del Prete, President, IDC.

Storage en databeheer


“Deze overname toont aan hoe Commvault de weg wijst naar het kruispunt van storage en datamanagement”, aldus Sanjay Mirchandani, CEO van Commvault. “Wij geloven dat het samenvoegen van de innovatieve software gedefinieerde storage van Hedvig met Commvault’s toonaangevende databescherming de fragmentering helpt tegengaan en ons een voorsprong biedt ten opzichte van andere oplossingen in de markt.”

Hedvig zorgt volgens Commvault voor een aanzienlijke operationele efficiëntie, pakt de problemen op het gebied van gegevenssoevereiniteit aan, die voortvloeien uit de wetgeving inzake datagovernance, en maakt het mogelijk om hybride en multicloud omgevingen optimaal te gebruiken. Operationele efficiëntie wordt bereikt door volledige protocolconsolidatie op één enkel platform. “Omdat het Hedvig-platform volledig op software is gebaseerd, kan het meerdere datacenters in meerdere fysieke regio’s en verschillende cloudomgevingen omvatten”, aldus Avinash Lakshman, CEO van Hedvig. “Dit is misschien wel de meest uitgebreide oplossing die ooit in bedrijfsdatacenters en publieke cloudomgevingen is geïntroduceerd.”

Hedvig werd in 2012 opgericht door Avinash Lakshman, de uitvinder van Apache Cassandra en één van de uitvinders van Amazon Dynamo. De voorgenomen overname zal naar verwachting in het fiscale derde kwartaal van Commvault worden afgerond, onder bepaalde sluitingsvoorwaarden. De transactie zal naar verwachting licht verwaterend zijn voor Commvault’s FY’20 non-GAAP EPS en zal naar verwachting positief bijdragen aan Commvault’s FY’21 non-GAAP EPS.