Nieuw datacenter Almere biedt ICT-campus

Datacenter Almere heeft zijn opening gepland voor 3 oktober. Tot 2016 leverde de faciliteit vlakbij het centrum van Almere exclusief ICT-ruimte aan instellingen voor onderwijs en onderzoek.

Andrew van der Haar

Via Interxion is het pand nu in handen van Andrew van der Haar (foto), ondernemer en directeur van Datacenter Groningen. Hoewel Van der Haar binnenkort wil beginnen met een grondige modernisering, is Datacenter Almere klaar om nieuwe klanten te ontvangen.

Het nieuwe Datacenter Almere is volledig cloud- en carrier neutraal. “Dat betekent meer vrijheid voor klanten”, zegt Van der Haar. “Die hebben meestal zelf al goede ervaringen met een bepaalde carrier of willen een eigen netwerk opbouwen met partners.” Ook de nabijheid bij Amsterdam is volgens de eigenaar een pre. Dit geeft eenvoudig toegang tot de Amsterdam Internet Exchange en de vele online dienstverleners die in die regio aanwezig zijn. Door de samenwerking met Datacenter Groningen is het mogelijk om Twin Datacenter-oplossingen te bieden.

ICT Campus Almere

Volgens Van der Haar wil het datacenter een bredere rol spelen dan alleen het bieden van een onderkomen voor de IT-apparatuur van klanten. Net als Datacenter Groningen draait Datacenter Almere naar eigen zeggen op groene stroom en is het nagenoeg CO2-neutraal.

Een ander aspect is de ICT Campus, waarmee wordt voortgebouwd op het onderzoeksverleden van het datacenter. “Een goede relatie met onze klanten vind ik erg belangrijk. Daarom stellen we ruimtes in het datacenter ter beschikking aan onze gebruikers. Voor vergaderingen en bijeenkomsten, als rustige werkplek én als broedplaats voor digitale innovatie”, zegt Van der Haar.
Naast vloerruimte wil Datacenter Almere klanten ook bijstaan als kennispartner. “Ons team heeft veel expertise aan boord, van specifieke IT-vraagstukken tot security en groene energie. Dat delen we graag met onze klanten. Zo halen zij het meeste uit hun IT-infrastructuur” aldus Van der Haar.