Leaseweb kiest voor Amsterdams datacenter maincubes

Cloudhoster Leaseweb gaat het maincubes AMS01 datacenter betrekken. De faciliteit voldoet volgens de partijen aan alle gestelde eisen op het gebied van energie-efficiëntie, compliance en hoge redundantie. Ook biedt maincubes AMS01 uitgebreide groeiopties voor verdere groei van de server- en netwerkinfrastructuur van Leaseweb.

Wereldwijde uitbreiding

Leaseweb heeft twintig datacenters in zijn portfolio in Europa, Azië, Australië en Noord-Amerika. Eerder dit jaar maakte Leaseweb de opening bekend van een nieuw datacenter in Miami, voor hostingklanten in de Verenigde Staten en een toekomstige route naar Latijns-Amerika.

“maincubes is een van de weinige Europese datacenterexploitanten die als onafhankelijke colocatie partij is overgebleven in de regio Amsterdam en dezelfde ondernemersgeest heeft als Leaseweb,” zegt Arno Witvliet, Managing Director Leaseweb Nederland. “Wij waarderen daarnaast de focus op colocatie en de kwaliteit van hun voorzieningen, zoals een N+1+1 generator. Dit past bij de hoge kwaliteits- en beschikbaarheidsstandaarden die wij hanteren voor de hostingoplossingen die geleverd worden vanuit onze datacenters wereldwijd.”