Rackspace breidt diensten voor hybrid cloud uit

Rackspace heeft zijn portfolio voor hybrid cloud uitgebreid. De nieuwe diensten zijn gericht op organisaties die bestaande IT-structuren willen combineren met een cloudstrategie.

Verbeteringen in het portfolio omvatten Managed Guest OS Services en externe opslag voor VMware op AWS, geavanceerde Kubernetes en container enablement services, cloud-native support die gebruik maakt van reliability engineering, managed security services en applicatie-en data-integratie.

Deze diensten maken het implementeren, integreren en beheren van een hybrid cloud volgens de leverancier eenvoudiger. “Onze nieuwe reeks hybrid cloudservices brengt de discussie naar een bredere IT-gemeenschap: van softwareontwikkelaars naar chief information security officers. De basis van onze hybrid cloudcapaciteit is ons AIOps-platform, welke de waarde van de cloud voor klanten versnelt en ervoor zorgt dat hun omgevingen probleemloos functioneren met bijna geen downtime”, zegt Lee James, Chief Technology Officer, EMEA bij Rackspace.

Het hybrid cloudportfolio wordt ondersteund door de AIOps-technologie, waarbij het platform op de achtergrond proactief wordt gemonitord en beheerd om potentiële technische problemen waar te nemen. Het beheert de supporttickets die dagelijks worden verzonden en groepeert de waarschuwingen om Rackspace-teams in staat te stellen samen te werken aan één enkele situatie en incidenten sneller op te lossen.

Nieuwe diensten

Managed VMware Cloud op AWS – Klanten kunnen nu gebruikmaken van VMware HCX en Managed Guest OS Services voor hun VMware Cloud op AWS workloads, waarbij Managed External Storage binnenkort beschikbaar komt.

Kubernetes- en containerdiensten – Rackspace biedt nu professionele en managed services om klanten te helpen containerarchitecturen op te nemen in hun cloudstrategieën.
Geavanceerde cloud-native support – Een infrastructuur-engineeringsteam van Rackspace werkt bij infrastructuurprojecten samen met het interne IT-team van de klant om de transformatie en toepassing van cloud-native diensten mogelijk te maken. Dit met Cloud Reliability Engineering Service Blocks.

Rackspace Managed Security (RMS) Service Blocks – Klanten met VMware private clouds krijgen volgens Rackspace proactieve diensten voor detectie, respons en compliance-ondersteuning. Daarnaast worden RMS Service Blocks voor Managed Public Cloud-klanten uitgebreid om ondersteuning te bieden voor native security tools op de voornaamste publieke clouds, te beginnen met AWS. De functionaliteit wordt geïntegreerd in het RMS-portfolio.

Integratie en assessment van API-beheer – Rackspace evalueert de applicatie- en data-integratie in de hele organisatie, inclusief hybride IT-implementaties. Rackspace biedt integratieaanbevelingen.