Super Micro brengt nieuwe vSAN op de markt

Super Micro Computer heeft zijn vSAN systeem-portefeuille uitgebreid en een nieuwe vSAN-oplossing geïntroduceerd. Ultra SuperServer is volledig geconfigureerd en in combinatie met andere producten van de leverancier bedoeld als turn-key-oplossing voor hyper converged infrastructuren.

Hyper Converged

“De Supermicro Ultra vSAN hyper converged oplossing behaalt tweecijferige (24%) verbeteringen van infrastructuurprestaties ten opzichte van voorgaande platforms voor gevirtualiseerde netwerken”, zegt Charles Liang, President, en CEO of Supermicro. “De Supermicro 2U/1U Ultra SuperServers zijn configureerbaar met ondersteuning van 20, 10, 4, or 2 hot-swappable NVMe-schrijven en maken gebruik van 2nd Gen Intel® Xeon® schaalbare processors en Intel® Optane™ DC SSDs. De BigTwin, een multi-node-systeem met hoge dichtheid (2U-4 node), is geoptimaliseerd voor missiekritieke applicaties en ondersteunt per node maximaal 6TB geheugen en is geconfigureerd voor een hyper-geconvergeerde infrastructuur. Beide systemen zijn ideaal voor specifieke werkprocessen en bieden operationele eenvoud, schaalbaarheid, lage totale eigendomskosten (TCO), en zijn hulpbronbesparend voor intelligente bedrijfsimplementaties.”

De Ultra SuperServer en de BigTwin- server turn-key-systemen, samen met Supermicro’s volledige aanbod van vSAN ready nodes, moeten de overgang naar software-defined omgevingen versnellen, de infrastructuur van datacentra optimaliseren en de tijd nodig voor selectie en implementatie van hardware en software voor datacentra terugdringen.
Supermicro 2U/1U Ultra SuperServers zijn volgens de leverancier uitermate configureerbaar voor verschillende soorten implementaties. Ultra SuperServer-platforms ondersteunen NVMe-schrijven en PCI-E-wegen voor netwerkinterfacekaarten, NICs, die voldoende bandbreedte bieden voor externe toegang via fibers.

De BigTwin met 2e generatie Intel Xeon-processors beschikt volgens Super Micro over een flexibele, hulpbronbesparende Supermicro I/O-netwerkmodule (SIOM) en ondersteunt All-Flash NVMe. Geconfigureerd met Intel Optane DC SSDs en NVMe als caching voor SDS, moet de oplossing de opslagprestaties met maximaal een factor drie versnellen. Er is een verbeterd duurzaamheid van maximaal 30 schrijfcaches per dag (DWPD – drive writes per day) om de levenscyclus van implementaties te verlengen, zo beweert het bedrijf.