HPE koopt MapR voor bestandssysteem

HPE heeft MapR gekocht, een Big Data analytics-leverancier, en wil het bestandssysteem van dat bedrijf gaan inzetten voor zijn analytics- en machine learning-oplossingen.

‘Alternatief voor HDFS’

Het bestandssysteem is speciaal ontworpen om hetereogene data verspreid over verschillende omgevingen op te slaan. Dat maakt het volgens HPE zeer geschikt voor oplossingen die afhankelijk zijn van analytics. MapR levert daarmee een naar eigen zeggen flexibel alternatief voor HDFS van Hadoop. Het bedrijf concurreert met Cloudera en Hortonworks, die recent bij elkaar zijn gevoegd.

“Het bestandssysteem van MapR geeft HPE de middelen om een compleet portfolio van producten te bieden die applicaties voor kunstmatige intelligentie en analytics ondersteunen, en het geeft ons meer mogelijkheden om klanten bij te staan met het managen van hun databronnen, end-to-end, van edge naar cloud”, zegt Antonio Neri, CEO van HPE.