Lenovo brengt krachtige single-socket-servers uit

Lenovo heeft de Lenovo ThinkSystem SR635 en SR655 serverplatformen geïntroduceerd. De single-socketservers bieden volgens de leverancier de prestaties van dual-socketservers, tegen een lagere prijs.

De SE635 en SR655 worden aangedreven door de AMD EPYC™ 7002-serie processoren en zijn volgens Lenovo specifiek ontworpen om data-intensieve workloads af te handelen. Voorbeelden zijn videobeveiliging, software defined storage (SDS) en intelligente netwerken. Ook zijn ze geschikt voor gevirtualiseerde omgevingen en edge-datacenters.

Beloften

Lenovo belooft dat de servers tot 73 procent besparen op potentiële softwarelicenties, waardoor gebruikers nieuwe workload efficiënter kunnen oppakken. Bovendien kunnen klanten een vermindering van de totale eigendomskosten (TCO) realiseren van maximaal 46 procent, meent de hardwarebouwer.

De Lenovo ThinkSystem SR635 en SR655 bieden volgens de leverancier verbeterde throughput, lagere latency, hogere kerndichtheid en de grootste NVMe-schijfcapaciteit voor een single-socket server. Afgezien daarvan bieden de systemen ondersteuning voor het inschakelen van aanvullende hypergeconvergeerde infrastructuuroplossingen. Dit geeft Lenovo de mogelijkheid om klanten vSAN of andere gecertificeerde nodes en toekomstige door ThinkAgile software gedefineerde apparaten aan te bieden.