IBM brengt Cloud Paks voor Red Hat OpenShift

IBM heeft Cloud Paks aangekondigd, vooraf geïntegreerde en geoptimaliseerde cloudapplicaties voor Red Hat OpenShift. Het is de eerste grootschalige integratie sinds de overname van Red Hat door Big Blue.

Red Hat OpenShift is een universeel platform voor het ontwikkelen en verplaatsen van workloads in verschillende cloudomgevingen en, via containers en Kubernetes, binnen traditionele on-premise. IBM heeft in totaal vier integraties met OpenShift aangekondigd. Red Hat Openshift zal op IBM Cloud draaien als volledige dienst, en OpenShift wordt compatibel met IBM Z en LinuxONE. De consulting- en technologiediensten van Red Hat worden eveneens geïntegreerd, net als vijf Cloud Paks rond data, applicaties, integratie, automatisering en multicloud-beheer.

Multicloud

De Cloud Paks zijn applicaties die binnen iedere omgeving draaien kunnen, wat volgens het bedrijf vooral nuttig is voor multicloud-omgevingen. Zo zal Cloud Pak for Data alle data voor verspreide workloads bij elkaar brengen voor toepassingen voor bijvoorbeeld data science of AI.