Verizon lanceert gevirtualiseerde interconnect voor ECX Fabric

Verizon introduceert Software-Defined Interconnect (SDI), een oplossing die samenwerkt met Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric). Deze brengt organisaties met een private IP-netwerk in directe verbinding met 115 International Business Exchange (IBX)-datacenters over de hele wereld.

SDI is een manier waarop bedrijfsnetwerken een directe verbinding leggen met hun colocatie-datacenters. SDI integreert de IP-bandbreedte van Verizon via ECX Fabric, zonder dat bedrijven nieuwe kabels moeten trekken.

5G

“SDI is een aanvulling op ons software-gedefinieerde dienstenpakket dat topprestaties en realtime interacties ondersteunt voor onze klanten”, zegt Vickie Lonker, Vice President Product Management and Development bij Verizon. “Denk aan het aantal apparaten dat is aangesloten op datacenters en de hoeveelheid gegenereerde data. Zodra 5G overal wordt gebruikt, zal dat nog veel meer worden. Door onze technologie te koppelen aan de beproefde ECX Fabric, kunnen bedrijven virtueel verbinding maken met Verizons private IP-diensten. Dit maakt het eenvoudig om data-intensief netwerkverkeer nagenoeg in realtime te verzorgen en beheren. Hierdoor wordt er een belangrijk obstakel voor digitale transformatie weggenomen.”

MPLS

Het verkeer op Verizons private Multi Protocol Label Switching (MPLS)-netwerk groeit jaarlijks met dubbele cijfers. Ook de implementatie van colocatiediensten blijft toenemen. Dit komt doordat steeds meer bedrijven worstelen met complexe cloud-implementaties om meer efficiëntie, flexibiliteit en extra functionaliteit in het databeheer te bereiken.

“Met Software-Defined Interconnect is een belangrijke barrière voor digitale transformatie opgeheven. Door bedrijven in staat te stellen virtueel te verbinden met Verizons private IP-diensten met behulp van de ECX Fabric, maakt SDI veilige colocatie en koppeling gemakkelijker – en financieel haalbaarder – te implementeren dan ooit”, aldus Bill Long, Vice President Interconnection Services bij Equinix.