KPN stoot buitenlandse netwerktak af

GTT Communications heeft KPN International, de wereldwijde IP-netwerktak van KPN, overgenomen voor 50 miljoen euro.

KPN blijft wel internationale diensten leveren aan klanten in Nederland. Daarvoor heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met GTT.

400 + 400 klanten

GTT breidt zijn Tier 1 IP-netwerk in 21 landen hiermee uit, waaronder glasvezelverbindingen op de lange afstand en de metroringen in Amsterdam, Londen, Parijs en Frankfurt. In totaal doet KPN 400 klanten over aan GTT. GTT wordt ook de voorkeursleverancier voor internationale netwerken voor nog eens 400 klanten die door KPN worden behouden.

“Met de overname van KPN International versterken we ons Europese marktaandeel,” zegt Rick Calder, GTT President en CEO. “Deze overname brengt ons nieuwe mogelijkheden op topniveau, dankzij een zeer ervaren team, internationale netwerkmogelijkheden en een uitgebreid portfolio van multinational-klanten. Hierdoor kunnen we onze belofte nog beter waarmaken: mensen binnen organisaties over de hele wereld verbinden met elkaar en met iedere applicatie in de cloud.”

KPN is aan het afslanken en heeft recent NLDC nog overgedaan aan DWS.

De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 afgerond, afhankelijk van het verkrijgen van de vereiste reglementaire goedkeuringen.