Cloud Awesomeness: laat uw cloud business groeien

Tijdens de Ingram Micro Cloud Summit afgelopen maart gaf Renee Bergeron, Sr. Vice President Global Cloud Ingram Micro, een update over de Cloud Awesomeness Roadmap. Ingram Micro heeft deze roadmap speciaal ontwikkeld voor zijn partners om ze een framework en best practices aan te bieden om hun cloud business te laten groeien. De roadmap is voor cloud resellers die wellicht klein zijn begonnen, maar groot denken. Die niet genoegen nemen met minder, maar voor grote successen gaan. Ontdek hoe u een Cloud Awesome partner wordt!

 

Cloud blijft groeien

Voordat ik dieper inga op de verschillende stadia waar een cloud reseller zich bevindt, zal ik u eerst context geven, zodat u up-to-date bent. De meest recente forecasts van Gartner voorspellen dat de wereldwijde public cloud markt in 2019 maar liefst de $214.3 miljard zal bereiken, een stijging van 17,5% t.o.v. 2018. De primaire categorie blijft SaaS, waarvan Gartner verwacht dat SaaS dit jaar bijna $95 miljard vertegenwoordigd en in 2022 zal SaaS $143.7 miljard bereiken. De snelst groeiende categorie daarentegen is Infrastructure as a Service (IaaS), met bijna een verdubbeling van de inkomsten tussen 2019 en 2022. Houd vooral deze IaaS cijfers in gedachten, aangezien deze een cruciale rol speelt in de Awesomeness-reis.

Vier fases van Cloud Awesomeness

Hoe wordt u een Cloud Awesome partner? Om dit te achterhalen, moet u eerst weten in welke fase u zich bevindt. De Cloud Awesomeness Roadmap bevat vier verschillende fases. Op basis van een analyse van 55.000 van onze Ingram Micro Cloud-partners hebben we diverse kenmerken en business strategieën geïdentificeerd die het beste elke fase vertegenwoordigen.

 1. Build
  • U heeft 1-3 cloudoplossingen in uw portfolio
  • Bestelling, provisioning en facturering gaan handmatig
  • Reactieve, opportunistische benadering van sales en marketing
 1. Breadth
  • U heeft 4-10 cloudoplossingen in uw portfolio
  • Meer cross-selling
  • Geautomatiseerde provisioning
  • Digitale marketing
 1. Depth
  • U heeft meer dan 10 cloudoplossingen in uw portfolio
  • Uitbreiding naar IaaS
  • Actieve cross-selling
  • Hybride cloud catalogus
  • Geïntegreerde digitale marketing 
 1. Scale
  • Alle kenmerken van de Depth fase
  • U heeft meer dan 10 cloudoplossingen in uw portfolio + IaaS
  • Digital customer experience via self-service
  • Outsourced cloud catalogus

Hoe ziet het cloud partnerlandschap er nu uit?

Toen de Cloud Awesomeness Roadmap gelanceerd werd in 2018, bevond 90% van de partners zich in de eerste twee fases, Build en Breadth. Sinds die tijd hebben we nog eens 10.000 partners op deze cloudreis geïdentificeerd en zien we een groei over de hele linie. De grootste groei was te zien in de Breadth en Depth fases. Daarnaast zijn er in 2019 veel van onze Build-partners gegroeid naar de Breadth of zelfs Depth fase. Heeft u zichzelf al geïdentificeerd op de Cloud Awesomeness roadmap?

Er is geen twijfel mogelijk dat cloud de toekomst van computing vertegenwoordigt, maar veel resellers profiteren nog niet van de oneindige mogelijkheden. De meeste Ingram Micro Cloud partners verkopen nog steeds minder dan drie cloudoplossingen aan hun klanten. Terwijl de meeste mkb’s maar liefst 8 cloudapplicaties gebruiken. Hier is duidelijk een gemiste kans: een kans die uw concurrenten wel pakken.

Hoewel het voor cloud resellers vanzelfsprekend is om klein te beginnen, blijven de meeste resellers klein, terwijl andere cloud resellers wel meerdere cloudoplossingen (inclusief IaaS) aanbieden en hierdoor een sterke recurring revenu stroom ontwikkelen. Wat doen deze partners goed, waarom werkt dit en hoe kunt u hiervan profiteren? Het Ingram Micro Cloud team staat klaar om u te helpen in welke fase u zich ook bevindt.

Meer weten?

Waar staat u op de Cloud Awesomeness roadmap en bent u klaar voor de volgende stap? Mocht u meer willen weten over de Cloud Awesomeness Roadmap, dan kunt u de keynote van Renee Bergeron hier terugkijken. Neem vooral een kijkje op onze Cloud Awesomeness Roadmap landingspagina of neem contact op met ons Ingram Micro Cloud team via cloud@ingrammicro.nl of  +31 (0) 30 246 4085.

Paul Hermans

Sales Manager Software & Cloud

Ingram Micro