Orange ontwikkelt oplossingen SD-LAN met Cisco

Orange en Cisco gaan samenwerken met klanten om SD-LAN-oplossingen te ontwikkelen in het Open Labs-programma. De oplossingen zullen toegesneden zijn op de zakelijke uitdagingen van klanten en omtrent netwerkautomatisering, analyse en beveiliging.

Open Labs

De Orange Open Labs bieden volgens Orange Business Services een wereldwijde mix van fysieke en virtuele middelen voor innovatie en ontwikkeling. Dit moet bedrijven helpen hun toekomstige connectiviteits- en prestatiemogelijkheden in een veilige en beveiligde omgeving te verkennen. Tachtig procent van hen gebruikt het Open Lab voor een SD-WAN proof of concept (PoC) om SD-WAN-pilots met Orange Business Services uit te rollen, zo meldt de leverancier.

Voor campus Wi-Fi-netwerken behandelt SD-LAN implementatie- en zichtbaarheidsproblemen. De oplossing kan volgens Orange diensten, toegang en gebruik op netwerken effectief monitoren en anticiperen op essentiële upgrades.

Met IoT en het voorspelde enorme aantal verbonden apparaten zal het identificeren van apparaten en gebruik van het grootste belang zijn. SD-LAN maakt segmentering mogelijk op basis van het verbonden apparaat, waardoor groepen en afdelingen eenvoudig kunnen worden gesegmenteerd. Dit verbetert het toegangsbeheer voor beveiliging, prestaties en toegangsprioriteitmanagement, aldus Orange Business Services.

“We kijken ernaar uit om de wendbaarheid en schaalbaarheid van SD-LAN te benutten. Door gebruik te maken van ons bewezen succes met Flexible SD-WAN willen we een end-to-end netwerkreis maken in een geoptimaliseerde, aanpasbare bedrijfsnetwerkomgeving”, zegt Pierre-Louis Biaggi, vicepresident Connectivity Solutions bij Orange Business Services.